pritužba čitateljice

Neugodno iznenađenje: U Zračnoj luci Pula ne mogu se kupiti osnovni ženski higijenski proizvodi

| Autor: Jelena Milović
(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)


Pritužbi ima različitih, a i oni na koje se adresiraju se izmjenjuju. Ovoga puta pritužba je u našu redakciju stigla na račun pulske Zračne luke, preciznije za opremljenost tamošnje trgovine i nedostatak ponude ženskih higijenskih proizvoda poput uložaka i tampona.

Ozbiljan nedostatak

- Ovo je jedan ozbiljan nedostatak u Zračnoj luci Pula, koji smatram neprihvatljivim i koji zahtijeva hitnu pažnju. Naime, prilikom nedavnog boravka na vašem aerodromu, bila sam neugodno iznenađena kada sam shvatila da u ponudi na aerodromu nema osnovnih ženskih higijenskih proizvoda poput uložaka i tampona.

Smatram da je apsolutno neprihvatljivo da u prostoru koji svakodnevno koristi veliki broj putnika, među kojima su i brojne žene, ne postoje tako osnovne stvari koje bi trebale biti dostupne svima. Posebno zabrinjavajuće je to što sam od ljubazne blagajnice u tzv. "Travel Value Shopu" saznala da su higijenski proizvodi za žene dostupni samo zahvaljujući njenoj osobnoj inicijativi.

Naime, ona je iz vlastitog džepa kupila kutiju tampona kako bi ih mogla podijeliti ženama koje su ih zatražile. Iako je njen čin vrijedan pohvale i pokazuje izuzetnu solidarnost, smatram da se ne bismo trebali oslanjati na osobnu pomoć uposlenika. Ovakvi proizvodi bi trebali biti redovno dostupni za kupovinu u trgovinama na aerodromu, mišljenja je gospođa koja nam se obratila.

- Osjećam da je nedostatak ženskih higijenskih proizvoda u ponudi ne samo neprikladan, već i ponižavajući za sve putnice. Zračna luka Pula trebala bi biti mjesto gdje su osnovne potrebe svih putnika zadovoljene, a trenutno stanje u trgovinama na vašem aerodromu daleko je od tog standarda, požalila se i zaključila da bi se hitno trebala preispitati ponuda u trgovinama u Zračnoj luci i omogućiti da osnovni proizvodi, uključujući ženske higijenske proizvode, budu dostupni svim putnicima.

- Zračna luka Pula je zaprimila prigovor jedne putnice u svezi nemogućnosti kupnje ženskih higijenskih potrepština u trgovini Zračne luke. S obzirom na uvjete poslovanja i ugovorne obaveze Zračna luka Pula u prostoru trgovine smještene na zračnoj strani same zračne luke ne raspolaže asortimanom robe široke potrošnje, već asortimanom koji je za navedenu trgovinu uobičajen i u skladu s ugovornim obavezama i preporučenom praksom.

Tako se najčešće u trgovinama u zračnim lukama mogu naći duhanski proizvodi, alkoholna pića, suveniri i igračke, parfemi i kozmetika, uz lokalne proizvode, pa tako i u pulskoj zračnoj luci, pojašnjavaju iz Zračne luke.

Ipak će se nešto poduzeti

Međutim, priznaju da prostora za preispitivanje same ponude ima te iskazuju namjeru da se nešto ipak poduzme.

- Unatoč tome što je zahvaljujući ljubaznosti djelatnice putnica uspjela riješiti situaciju, slažemo se da treba pronaći model prodaje ženskih higijenskih potrepština na prikladnom mjestu unutar same zračne luke i zahvaljujući inicijativi putnice isto ćemo žurno i pokrenuti, najavili su.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter