cjelodnevni program

Zaljubljenici u ples ljetni odmor provode u plesnom kampu na Stoji

| Autor: Vanesa Begić
(Privatna arhiva)

(Privatna arhiva)


Kao i svake godine, i ove godine Plesni studio Saltatrix organizira Plesni ljetni kamp na Stoji. Prilika je to da polaznici ovoga plesnog studija spoje plesne vještine i ljetne radosti, da provode puno vremena plivajući, trenirajući, ali i uz zabavu te sklapanje novih prijateljstava.

(Privatna arhiva)(Privatna arhiva)

Ples i kupanjac

Dolaze ujutro, te nakon razgibavanja i plesnih trenutaka slijede i odmor, plivanje te morske radosti, onda opet malo plesa, ručak, društvene igre i sve tako do poslijepodnevnih sati i odlaska kući.

Inače, Plesni studio Saltatrix djeluje od 2013. godine u Puli u zgradi Italuniona u Šijani. Njihov fokus interesa su urbani (hip-hop) i komercijalni (mtv/street jazz) stil plesa, no njeguju i urban contemporary i theater dance/mjuzikl. Umjetnička voditeljica studija je Sandra Demarin, a tijekom godina plesne skupine su vodili i Dora Paić, Edi Gojak, Emili Martinčević i Lara Tkačuk. Grupe su raspoređene po starosnim uzrastima od vrtićke dobi do odraslih.

Svake godine održavaju i dvije produkcije: krajem godine, u doba božićno-novogodišnjih blagdana, kao i uz sam kraj obrazovne godine. Ovogodišnja produkcija bila je u prostorima Pattinaggia, gdje su se uspješno predstavili naučenim. Svakako valja izdvojiti i nagrade i priznanja koje dobivaju kroz godine, a Sandra Demarin nerijetko sudjeluje i kao sudac na raznim natjecanjima.

(Privatna arhiva)(Privatna arhiva)

Plesne tehnike

Atmosfera na Plesnom ljetnom kampu bude uvijek vrlo poticajna, vesela, gdje se plesne tehnike usvajaju uz zabavu i igru i taj je kamp postao već tradicionalan, budući da su tu prošle razne generacije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter