u Rojcu

Predstavljen projekt "AJMO!": Traju prijave za organizatore

| Autor: Mladen RADIĆ
Dražen Baljak (Foto: Promo)

Dražen Baljak (Foto: Promo)


Nakon predstavljanja u Šibeniku, Zagrebu i Vinkovcima, pilot projekt »AJMO!« predstavljen je u Dnevnom boravku Rojca. O projektu su govorili Dražen Baljak, suosnivač Ureda za izvoz glazbe i predsjednik Hrvatske glazbene unije te Ivan Šarar, stručni suradnik na projektu »AJMO!«.

Predstavljanjem projekta po ključnim središtima regija ciljaju potaknuti što veći broj glazbenika i organizatora koncerata na prijavu i unaprjeđenje koncertnih aktivnosti na područjima izvan najvećih središta kao što su Zagreb, Osijek, Split i Rijeka.

- Pilot projekt u kojem bi 10 kvalitetno prijavljenih programa moglo zaslužiti po 10 tisuća eura organizatorima koncerata trebao bi biti proveden u razdoblju od 1. listopada 2024. do 1. ožujka 2025., rekao je Baljak.

Prijavljeno je više od 300 izvođača, a natječaj za sufinanciranje organizatora (udruge, javne ustanove, samostalne umjetnike, trgovačka društva i obrte) traje do 15. srpnja.

Izvođači zainteresirani za sudjelovanje prijavili su se putem poziva i potom su raspoređeni u četiri jakosne skupine. Organizatori koji se prijavljuju na natječaj biraju po jednog izvođača iz svake skupine, stvarajući program s kojim konkuriraju na natječaju.

- Nezavisna komisija potom vrednuje prijave organizatora prema definiranim kriterijima i bodovanju te odabire organizatore za sufinanciranje, a organizatori su obvezni realizirati predloženi program u razdoblju od prvog listopada 2024. do prvog ožujka 2025.«, naglasio je Šarar.

Potencijalni korisnici sredstava moći će svoja pitanja postaviti 10. srpnja, putem zooma u 12 sati. Informacije o zoom linku moći će se pronaći na društvenim mrežama We Move Music Croatia.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum