fratarski otok

Omiljeni otok Puležana bilježi rekordnu godinu po pitanju rezervacija, a cijene su ostale iste

| Autor: Zoran Oljača
(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)


Daleko, a u stvari tako blizu. To se otprilike može reći za jedan od omiljenih otočića Pule koji svake godine plijeni pažnju Puljana i predstavlja im jedno od omiljenih kupališta i mjesta za kampiranje.

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)Odisej na Bunarini čeka svoje putnike (Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

Otok Veruda poznat i kao Fratarski otok, jer su na njemu davno boravili fratri, danas je kamp koji je u odnosu na ostatak Hrvatske poseban. Dugogodišnji voditelj kampa Veruda, Matija Ivetić, kaže da su ove godine cijene identične prošlogodišnjim. Šator po danu iznosi četiri eura, a noćenje odrasle osobe tri eura. Djeca do 15 godina starosti s obitelji ne plaćaju ništa.

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)Crkvica kraj bivšeg samostana (Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

- Mislim da su te cijene na našim prostorima jedinstvene i duplo su jeftinije od bilo kojeg kampa u Republici Hrvatskoj. Na otoku ima mjesta za 250 šatora. Ove godine imamo rekordnu 201 rezervaciju za kamp mjesta ali ima ih još. S pripremama za sezonu krenuli smo krajem ožujka.

Zbog vremenskih neprilika najveći su nam izazovi bili košnja trave i priprema stabala. Otvorili smo 7. ovog mjeseca i do tada smo sve uspjeli odraditi i pripremiti otok za sve naše građane. Istog dana otvaranja krenula je i redovna brodska linija broda "Odisej" koji od jutra na otok vozi svaki puni sat, od 9 ujutro do 21 sat. Karta u jednom smjeru iznosi 2,5 eura. Svake godine imamo izazove prilikom pripreme kampa za sezonu.

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)Voditelj kampa Matija Ivetić (Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

Lani nam se urušio dio glavnog mola i dio malog mola i već su odrađene sanacije. Na velikom molu nam je ostao još jedan manji dio za zakrpati. Pripremili smo roštilje. Oličili smo klupe i nosače, a tu je i postavljanje solarnih panela kako bi se posjetitelji, pogotovo oni s malom djecom, mogli istuširati, rekao nam je voditelj Matija.

Iako je problem s potražnjom za radnom snagom itekako poznat, voditelj Matija ističe kako su se, po tom pitanju, snašli te da trenutno, zajedno s recepcijom i ugostiteljskim objektom, održavanjem i kontrolom, imaju 17 djelatnika.

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)Baka Biserka i unuka Julia ujutro se bude uz cvrkut ptičica (Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater