Maturanti 1974.

Jubilarno okupljanje zlatnih maturanata proteklo uz veselje i smijeh

| Autor: Doria Mohorović


U subotu su se nekadašnji učenici 4.c razreda pulske Gimnazije Eugen Kumičić okupili u konobi Kažun kako bi proslavili zlatnih 50 godina od mature. Jubilarni susret, prepun emocija i dirljivih trenutaka, okupio je maturante 1974. godine koji su se tijekom višesatnog druženja prisjetili svojih nekadašnjih školskih dana i mladenačkih uspomena.

Bilo je to nezaboravno druženje, ispunjeno smijehom i sjećanjima. Tijekom ručka, evocirane su mnoge anegdote iz školskih klupa, a prisutni su rado prepričavali i svoje životne priče koje su uslijedile nakon školovanja. Neki su se vidjeli nakon dugog niza godina, dok neki više nisu sa nama.

Maturanti su se prisjetilii svoje pokojne razrednice Petre Brako, dok su uz sam stol bile izložene i fotografije iz škole i s maturalne zabave, stare više od pola stoljeća. Kako je bila riječ o pretežito "ženskom" razredu, tako je i ovo druženje prošlo u znaku žena, uz jednog zlatnog maturanta. Restoranom se cijelo vrijeme orio smijeh i veselje, što je ovu jubilarnu proslavu učinilo doista posebnim događajem za sve prisutne slavljenike.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter