HRVATSKA GOSPODARSKA KOMORA

U Županijskoj komori Pula predstavljane mjere aktivne politike zapošljavanja

| Autor: Glas Istre
(Foto: ŽKP)

(Foto: ŽKP)


Danas je u HGK – Županijskoj komori Pula održano predstavljanje mjera aktivne politike zapošljavanja u 2024. koje provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje. Prezentaciju su organizirali Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Pula, HGK – Županijska komora Pula i HOK – Udruženje obrtnika Pula.

Potpore koje su namijenjene poslodavcima, nezaposlenim osobama i ostalim tražiteljima zaposlenja predstavila je Tanja Lorencin Matić, predstojnica HZZ Područnog ureda Pula sa suradnicima.

Hrvatski zavod za zapošljavanje kontinuirano prati stanje na tržištu rada te prilagođava usluge potrebama svojih korisnika. Provedbom mjera aktivne politike zapošljavanja potiče i usmjerava korisnike na aktivno uključivanje i oblikovanje tržišta rada.

Program aktivne politike zapošljavanja u 2024. godini obuhvaća sljedeće mjere/potpore: potpore za zapošljavanje, potpore za zapošljavanje – zeleno/digitalno, potpore za zapošljavanje osoba uključenih u program POSAO +, potpore za pripravništvo, potpore za pripravništvo – zeleno/digitalno, potpore za pripravništvo u javnim službama, potpore za usavršavanje, obrazovanje i osposobljavanje, potpore za samozapošljavanje, potpore za samozapošljavanje – zeleno/digitalno, potpore za mobilnost radne snage - Biram Hrvatsku, javni rad te potpore za očuvanje radnih mjesta - skraćivanje radnog vremena i mjeru Stalni sezonac.

Za potpore je od listopada 2016. do 31. prosinca 2023. godine u Područnom uredu Pula Hrvatskog zavoda za zapošljavanje sveukupno utrošeno oko 55 milijuna i 650 tisuća eura te je uključeno 18.367 korisnika/ca. Samo u 2023. godini na području Istarske županije uključeno je bilo 2.753 korisnik/ca te je isplaćeno više od 8 milijuna eura.

Detaljnije pročitajte u priopćenju, u privitku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter