povodom svjetskog dana zdravlja

Mjerit će se tlak na tržnici, a vježbati na Portarati

| Autor: Jasna ORLIĆ
Ilustracija (foto: Pexels)

Ilustracija (foto: Pexels)


U povodu Svjetskog dana zdravlja, građani će sutra od 10 sati na središnjoj tržnici moći izmjeriti tlak i šećer u krvi, u organizaciji Grada, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, Istarskih domova zdravlja i gradskog Crvenog križa.

Vrtićarci i članovi udruga vježbat će na Portarati od 10.30 sati u sklopu rekreativno- umjetničkog programa „Vježbanjem do zdravlja“, pod vodstvom pulskih kineziologa. Na Portarati će biti postavljen i štand na kojem će djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije promovirati zdrav život, kretanje i dobrobiti pravilnih prehrambenih navika radi prevencije raznih bolesti te važnosti očuvanja mentalnog i fizičkog zdravlja. Program završava u 12.30 sati.

Treća aktivnost u sklopu obilježavanja Svjetskog dana zdravlja koju organiziraju Grad Pula i Vijeće za prevenciju kriminaliteta, održat će se u Zajednici Talijana s početkom u 13.30 sati, gdje će se održati dva predavanja o prevenciji i očuvanju fizičkog i mentalnog zdravlja. "Tjelesna aktivnost i zdravlje" tema je predavanja doc. dr. sc. Stanislava Peharca, dok će predavanje o mentalnom zdravlju održati Helena Mitrović iz Županijskog zavoda za javno zdravstvo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter