IRONMAN 70.3

U nedjelju treće izdanje Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč , Istra – Hrvatska Utrka u Poreču i u sljedeće tri godine!

(Foto: Promo)

(Foto: Promo)


Sve smo bliži trećem porečkom izdanju prestižne triatlonske utrke Plava Laguna Ironman 70.3. Utrka će se održati u nedjelju 20. listopada. Organizatori najavljuju da će se utrke održavati u Poreču i Funtani i u sljedeće tri godine. Naime, Plava Laguna i Ironman grupacija potpisali su ugovor o novom ciklusu Ironman 70.3 od 2025. do 2027. godine.

Ovaj ugovor predstavlja potvrdu izvanredne suradnje i zadovoljstva koje Ironman grupa ima s Plavom Lagunom u Poreču. Održavanje Ironman 70.3 utrka donosi značajnu međunarodnu prepoznatljivost, a partnerstvo s Ironman grupacijom dodatno učvršćuje poziciju Plave Lagune kao ključnog igrača u sportskoj i turističkoj industriji. Poreč i Istra, poznati po svojoj prirodnoj ljepoti i pogodnim uvjetima za sport i rekreaciju, idealne su destinacije za održavanje ovakvih prestižnih natjecanja.

ironman

„Oduševljen sam s produžetkom ovog partnerstva na još tri godine. Ovo je jedna od ključnih utrka u IRONMAN-ovom kalendaru jer privlači natjecatelje doista iz cijelog svijeta. Radujemo se što nastavljamo ovo putovanje u Hrvatskoj te vjerujemo da će utrka i dalje rasti“, istaknuo je Felix Eichenberger iz Ironmana.

ironman

Nedjeljna utrka počinje u 8 sati dionicom plivanja (1.9 km), a start je ispred Hotela Parentium Plava Laguna. Tranicijska zona nalazi se ispred Hotela Molindrio Plava Laguna. Tu počinje i biciklistička trasa duga 90 km, a od Višnjana se vozi po zatvorenoj dionici Istarskog Ipsilona, zahvaljujući Bina Istri, što će omogućiti najveću sigurnost za natjecatelje, ali i personal best rezultate. Cilj biciklističke trase je ispred hotela Molindrio, od kuda natjecatelji kreću na posljednju, trkačku dionicu dugu 21 km, do centra grada te natrag, u dva kruga.

ironman

 Goran Vrus, direktor utrke je poručio: “Utrka je rasprodana, dolazi nam 1800 natjecatelja iz 46 zemalja s pet kontinenata. Većinom su to sportaši s naših emitivnih tržišta Italije, Austrije, Slovenije, Njemačke i Hrvatske, Ujedinjenog Kraljevstva, ali i Češke i Slovačke. Veseli nas što nam iz godine u godinu dolazi sve više sportaša, njihove pratnje i obitelji što nam govori da radimo dobar posao.”

Ove godine Plava Laguna Ironman 70.3 uvodi i novine poput panela  ,,Beyond the finish line’’, koji će se održati u petak uoči utrka. O temama prehrane u sportu, ozlijeda, ali i žena u sportu, govorit će vrhunske hrvatske sportašice. Gošće su: Ironwoman Đurđica Orepić koja se na posljednjem Ironman Svjetskom prvenstvu  u Nici, među 1400 natjecatelja, popela na brončano postolje, zatim Željka Šaban Miličić, naša profesionalna triatlonka te Lana Stojković, brončana Olimpijska osvajačica u taekwondou.

ironman

Organizatori su posebno naglasili da sigurnost i dobra atmofera čine ključ uspjeha utrke, pa kao dodatan vjetar u leđa i ove godine očekuju veliku podršku, naravno brojnih gledatelja, ali i lokalne zajednice te volontera bez kojih bi realizacija bila teško moguća. I kao još jedna ovogodišnja novina, uz sportsku dvoranu Intersport u porečkom Zelena Resortu, bit će organiziran i prateći program za sve navijače, od food court zone do Dechatlon playgrounda, sportskog lunaparka za djecu na kojoj će se mališani moći okušati u različitim sportskim disciplinama. Stoga su tijekom vikenda svi građani Poreštine kao i njihovi gosti, dobrodošli!

ironman

Eventi poput Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč, Istra-Hrvatska organiziraju se pod okriljem Plava Laguna Sport brenda. Jasno je to opredjeljenje Plave Lagune prema sportu, kako prema razvoju sportske infrastrukture, tako i prema sportskim događanjima koja su važna za produljenje sezone, ali i održivi turistički razvoj destinacije. Pa je i porečki triatlon sjajna promocija Poreča, Istre i Hrvatske kao atraktivne destinacije u posezoni, posebno za aktivan odmor.

ironman

Događanje podržavaju Grad Poreč, TZ Grada Poreča, Općina Funtana, TZ Općine Funtana, Istarska županija, TZ Istarske županije, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatski olimpijski odbor, Bina Istra, Podravka, Kala, Cedevita, Ožujsko pivo, Hidra Iso, Crippa Campeggio, Zamar, Technogym, Decathlon i mnogi drugi sponzori.

ironman

Za više informacija o IRONMAN brendu i globalnim serijama događaja posjetite www.ironman.com

i društvene mreže.


Podijeli: Facebook Twiter