sve popularniji sport

Istra će ugostiti vrhunske igrače na Padel Poreč Weeku

| Autor: Promo
(Foto: Klub Padel Poreč)

(Foto: Klub Padel Poreč)


Početak listopada rezerviran je za dva atraktivna turnira u padelu, sve popularnijem sportu u svijetu. Klub Padel Poreč organizira humanitarni turnir 1. Memorijal „Luka Otočan“, a elita padela stiže na međunarodni turnir FIP Promotion Padel Poreč

Početkom listopada Poreč će biti domaćin čak dva turnira u padelu, sportu koji je sve popularniji diljem svijeta, a svoje je korijene pustio i u Istri. U sklopu događanja Padel Poreč Week, održat će se 1. Memorijal „Luka Otočan“ u spomen na nedavno stradalog ljubitelja ovog sporta te međunarodni turnir pod ingerencijom FIP-a (Svjetske padel organizacije) koja će u grad dovesti velika imena u ovom sportu.

Elita padela u Poreču

Padel Poreč Week dovodi u Istru jaka imena na svjetskoj razni padela. Poreč je prvi put u Hrvatskoj domaćin FIP Promotion Padel turnira. Rang je to natjecanja koji se može usporediti s ATP razinom u tenisu. Najveći je to turnir ikad organiziran u Poreču i možemo očekivati dolazak vrhunskih svjetskih igrača.

(Foto: Klub Padel Poreč)


Registracija igrača završava 25.9., a u glavnom ždrijebu nalazi se 32 igrača od čega će domaćin turnira udijeliti dvije pozivnice, dok 26 najbolje rangiranih prijavljenih padelaša ulazi direktno u turnir. Za ostale se organiziraju kvalifikacije koje također imaju 32 igrača. Turnir starta 7.10. dok su finala planirana za nedjelju tri dana iza. Ukupan nagradni fond turnira je 5000 eura, a na terenu možemo očekivati neka poznata imena kao što su Pier Giulio Farabbi, Youp De Kroon, Julian Prins, Victor Ortega Garcia i od naših igrača Arthur Vašarević i Dorian Vasung. U ženskoj konkurenciji, Hrvatsku će predstavljati Karolina Kovač i Lea Jurković, dok se među stranim igračicama ističu Britanke Abigail Tordoff i Lisa Rachel Phillips.

Registrirati se može putem ovog linka.

Sjećanje na Luku

Dan ranije, klub Padel Poreč organizira 1. Memorijal „Luka Otočan“, humanitarni padel turnir u čast velikog ljubitelja ovog sporta koji je nedavno stradao u prometnoj nesreći. Svi prihodi od turnira idu Lukinim roditeljima koji će ih proslijediti humanitarnoj udruzi po njihovom izboru. Iako je turnir primarno humanitarnog karaktera, neće nedostajati niti natjecateljskog žara.

(Foto: Klub Padel Poreč)

Za pobjednika Memorijala spreman je prijelazni pehar. Pravo zadržavanja trofeja u trajnom vlasništvu osigurat će igrači koji tri godine zaredom uspiju pobijediti. Padel Poreč poziva sve zainteresirane da se prijave na turnir putem ove poveznice, a gledatelje da se pridruže u humanitarnom spektaklu gdje će moći i naučiti više o ovom jedinstvenom spoju tenisa, squasha i badmintona.

Organizatori pozivaju i sve zainteresirane sponzore koji žele sudjelovati biti pokrovitelji eventa da se jave na ovom linku. Inače, turniri će imati ogromnu medijsku pozornost i izvan Hrvatske zahvaljujući prije svega međunarodnom karakteru FIP Promotion Padela.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter