Bez nje danas ne možemo zamisliti dobar sendvič
(Foto: Promo)
Na trenutak, vratimo se nazad u lude sedamdesete. Jeste li znali da je početkom sedamdesetih izumljena kultna disketa (za Generaciju Z; to vam je fizički gumb za “save” odnosno “spremanje podataka”), a nakon nje, 1971., video kazeta?
Znanstvenici su se 1973. godine počeli igrati spajanjem gena, a 1974., na suprotnoj strani kugle zemaljske dogodio se za čovječanstvo dosta ukusan trenutak – izum prve pileće kobasice Poli.
Tvorac kultne Poli bila je (i još uvijek jest) Perutnina Ptuj, a od tada ova neodoljiva salama osvaja okusne pupoljke osoba svih uzrasta diljem Europe, ali i svijeta – od Skandinavije do Sredozemlja, do Sjedinjenih Američkih Država i Ujedinjenih Arapskih Emirata.
Danas gospodična Poli slavi okruglih 50, a izgleda mlađa no ikad! Zavirite s nama u prošlost i pogledajte kako se razvijala slasna Poli bez koje i danas ne možemo zamisliti dobar sendvič.
Sve je počelo 1974. sa izumom kultne pileće kobasice Poli. Sjećate se onog “Svi su ludi za Poli”? E pa to se ispostavilo istinom, jer je upravo Poli postala kultni gastro klasik.
Tek što su se ljudi naviknuli na najbolje sendviče ikada, netko pametan u Perutnini Ptuj dosjetio se genijalne ideje spojiti Poli s povrćem. Tada su one roditeljske “moraš jesti povrće” bile opako poljuljane, jer je stvoren idealan spoj mesa i povrća kojem je doista bilo teško za odoljeti…
Stigle su dvije tisućite na vrata, a s njima i trend hlača niskog struka. Ako se pitate kako su cure izgledale super u tim hlačama, vjerujemo da su mnoge jele Poli light, posebnu laganu pileću kobasicu s niskim udjelom masti u kojoj se može uživati bez grižnje savjesti, a bez poreza na neodoljiv okus!
Svega tri godine kasnije, pala je još jedna inovacija – Poli je postala prva kobasica u Europi s topljenim sirom.
Doista, u ovom trenu, može li bolje?
(Foto: Vedran Karuza)
Prinova u Poli obitelji – Polidog, stiže 2016. godine, ali s nepromijenjenim dobrim starim okusom Poli kobasice.
Roštilji i hot dogovi tada su dobili posve novu dimenziju…
Uskoro je u asortiman stigla i sestrična slavne Poli, hammy pileća šunka koja sadrži čak 90 % pilećeg mesa. Realno, tko ne voli finu šunkicu?
E sad, onu pandemijsku 2020. mnogi su potisnuli u sjećanju, ali u eri kada smo guštali u jutarnjim sendvičima više no ikad Poli je uljepšao to (ne)doba Poli nareskom, tako da se barem oko rezuckanja salame nismo morali sekirati.
Otvoriš, napraviš sendvič s najfinijom kobasicom (koja je narezana), i ideš dalje s maratonom filmova. Suludo doba, ali sendviči se pamte…
A tko najviše voli dobre sendviče nego klinci?
Upravo zato se Perutnina Ptuj pobrinula da mališani mogu uživati u najfinijem Kids naresku koji je napravljen s manje soli.
Uz to, tu se našla i Poli Paté Kids za brzo ju namazati i još brže smazati, a za velike ljude lansiran je Poli Paté Classic i Poli Paté Gourmet namijenjen svim sofisticiranim gurmanima koji cijene dobru staru paštetu.
Budno oko iz Perutnine Ptuj nastavilo je pratiti ono što ljudima treba, a 2022. kada smo napokon smjeli ići van do mile volje, kome se pak dalo doma kuhati satima?! Pa, nikome, a uz to jedva smo čekali pozvati ekipu doma bez možebitnih sankcija i uživati s njima uz dobru hranu i piće. Tada se na policama trgovina pojavio totalno cool proizvod – Poli Rolls koji spaja najfinije lisnato s neodoljivim okusom Poli hrenovke, a gotov je za čas posla!
Prošle godine ljubitelji ljutog došli su na svoje s Poli Chili nareskom i paštetom, ali i počasnim članom u inače mesnoj obitelji, a to je Poli Green, prvi Poli bez mesa! Rođaci i rođakinje su ga odlično prihvatili, a okus mu je jednako neodoljiv zahvaljujući posebnoj recepturi na bazi proteina graška.
Zadnji hit Perutnine Ptuj su, na oduševljenje posebice djece, Poli Nuggetsi, neodoljivo ukusni pileći medaljoni koji će oduševiti i one najizbirljivije!
Nakupilo se tu godina i proizvoda, ali jedno je konstanta – neodoljiv Poli okus koji opravdava činjenicu favorita.
A s kojom Poli vi danas radite sendvič?
(Foto: Vedran Karuza)
Sadržaj nastao u suradnji s partnerom Perutnina Ptuj.