POGLED U PROŠLOST

LEGENDARNA DAMA Rođena je sedamdesetih i obožavana diljem svijeta, a danas izgleda mlađe no ikad


Na trenutak, vratimo se nazad u lude sedamdesete. Jeste li znali da je početkom sedamdesetih izumljena kultna disketa (za Generaciju Z; to vam je fizički gumb za “save” odnosno “spremanje podataka”), a nakon nje, 1971., video kazeta?

Znanstvenici su se 1973. godine počeli igrati spajanjem gena, a 1974., na suprotnoj strani kugle zemaljske dogodio se za čovječanstvo dosta ukusan trenutak – izum prve pileće kobasice Poli.

Tvorac kultne Poli bila je (i još uvijek jest) Perutnina Ptuj, a od tada ova neodoljiva salama osvaja okusne pupoljke osoba svih uzrasta diljem Europe, ali i svijeta – od Skandinavije do Sredozemlja, do Sjedinjenih Američkih Država i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Danas gospodična Poli slavi okruglih 50, a izgleda mlađa no ikad! Zavirite s nama u prošlost i pogledajte kako se razvijala slasna Poli bez koje i danas ne možemo zamisliti dobar sendvič.

Prva u Europi

Sve je počelo 1974. sa izumom kultne pileće kobasice Poli. Sjećate se onog “Svi su ludi za Poli”? E pa to se ispostavilo istinom, jer je upravo Poli postala kultni gastro klasik.

Tek što su se ljudi naviknuli na najbolje sendviče ikada, netko pametan u Perutnini Ptuj dosjetio se genijalne ideje spojiti Poli s povrćem. Tada su one roditeljske “moraš jesti povrće” bile opako poljuljane, jer je stvoren idealan spoj mesa i povrća kojem je doista bilo teško za odoljeti…

Stigle su dvije tisućite na vrata, a s njima i trend hlača niskog struka. Ako se pitate kako su cure izgledale super u tim hlačama, vjerujemo da su mnoge jele Poli light, posebnu laganu pileću kobasicu s niskim udjelom masti u kojoj se može uživati bez grižnje savjesti, a bez poreza na neodoljiv okus!

Svega tri godine kasnije, pala je još jedna inovacija – Poli je postala prva kobasica u Europi s topljenim sirom.

Doista, u ovom trenu, može li bolje?


Podijeli: Facebook Twiter