primač rovinjskog superligaša

Aleksandar Fatorić: Sve smo bolji i bolji

| Autor: Ivica Radetić
(Snimio Ivica Radetić)

(Snimio Ivica Radetić)


Nakon dva poraza na početku prvenstva, rovinjski odbojkaši u dvorani Gimnasium u prošlom su kolu savladali Sisak i osvojili prve bodove u Superligi. Trener Aleksandar Gavrilov polako kompletira momčad, a priliku je dobio i Vito Poropat, dok je ozljedu sanirao Andrej Kovačević. Polako sve veću minutažu dobiva i najmlađi Rovinjac Filip Pulić, primač-pucač.

- Pobjeda u prošlom kolu kod kuće protiv Siska donijela nam je dosta samopouzdanja - ističe jedan od najboljih u rovinjskim redovima, primač Aleksandar Fatorić. - Poslije dva teška susreta na otvaranju nove sezone, Centrometal kod kuće i Mladost u gostima, sad imamo nešto povoljniji raspored s klubovima među kojima će se lomiti borba za ostanak. Znamo da se dosta momčadi osjetno pojačalo, zato nam je svaki susret vrlo važan.

Zato smo, i pored toga što nismo nastupili kompletni, sa Siskom odigrali relativno dobro na prijemu i bloku u finišu svakog seta. Još nemamo našu pravu igru, ali polako stvari idu na mjesto. S prvim ovogodišnjim bodovima smo zadovoljni i sad ne smijemo stati jer pred nama su susreti i momčadi s kojima se možemo nadigravati. Već ove subote idemo u Varaždin koji je na iznenađenje zaredao s tri uzastopna poraza.

Nešto su oslabljeni u odnosu na prošlu sezonu, ali to nas ne smije zavarati jer Varaždin u svojim redovima ima više iskusnih i kvalitetnih igrača. Na sjever idemo kompletni, vratili nam se dva srednja blokera Daniel Janko i Gianluca Sponza koji je izostao protiv Siska, i u potpunosti spremni odlazimo na ovo gostovanje s ciljem odigrati što bolje i s što manje pogrešaka.

Bila bi šteta sada pokvariti pozitivnu atmosferu u našoj momčadi koja iz kola u kolo igra sve bolje i sigurnije. Zato se s pravom možemo nadati pozitivnom rezultatu i da se vratimo kući zadovoljni.

Utakmica Cratis Varaždin - Rovinj igra se u subotu, s početkom u 18 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter