Sraz bivših superligaških družina

Odbojkašice Velog Vrha sutra dočekuju Ennu Vukovar

| Autor: Ivica Cerovac
(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)


Odbojkašice Velog Vrha, aktualne doprvakinje Prve hrvatske lige, nastavljaju u ovoj sezoni tamo gdje su stale u prošloj, koju su okončale s pet uzastopnih pobjeda. Na njih su nadovezale još dvije, domaću u gradskom derbiju s Pulom na startu nove sezone i gostujuću u Vinkovcima, gdje su lani upisale jedan od tek četiri poraza u prvenstvu. Njega je umnogome »skrojila« činjenica što su u grad na Bosutu stigle desetkovane, a premda niti ovom prilikom nisu bile kompletne, trenerica Tatjana Tonković sada ima puno širi kadar i lakše joj je nadoknaditi izostanke.

Nisu potonule

- U prošloj sezoni stigle smo u Vinkovce bez pola ekipe i neke su igračice bile primorane igrati na pozicijama na kojima nikad nisu stajale niti na treninzima, a kamoli na utakmicama. Nadamo se da nam se tako nešto više nikad neće ponoviti. Susret je to koji se među nama ne spominje, kao da se nije niti dogodio - otkrila nam je Arnea Pribičević, srednji bloker Velog Vrha. - Ovom smo se prilikom najviše mučile s pozicijom korektora, na kojoj je trenerica tijekom susreta promijenila četiri igračice. Počela je Lana Drviš, igrala ga je potom Majda Delimehić, pa je mene sa srednjeg blokera prebacila na korektora, da bi četvrti i peti set na njemu odigrala Sara Terlević.

U prošloj sezoni Velovršanke su u tri navrata bile primorane igrati pet setova i upisale su tri pobjede, a pritom su na dva susreta imale set zaostatka, dok su u trećem »okrenule« 0:2. Da im leži »rulet petog seta« potvrdile su i u Vinkovcima, u kojima su prvi set riješile u svoju korist, izgubile naredna dva te potom slavile u četvrtom i petom.

- Dobro smo otvorile susret. Imale smo manjih problema u prijemu i u obrani, što smo kompenzirale napadom, a usto nam je i blok jako dobro funkcionirao i njime smo upisale čak 17 poena. Ne pamtim kad smo u tom segmentu bile tako uspješne - istaknula je Pribičević. - Nakon što smo osvojile prvi set, u drugom nas je izbacio iz ritma jedan poen koji se rastegnuo na dobru minutu. Lopta je prelazila s jedne na drugu stranu mreže i nikako da padne na pod, a kad su na kraju Vinkovčanke osvojile taj poen, mentalno smo pale te tijesno izgubile drugi set, a potom i treći.

Premda su u Vinkovce doputovale bez dvije iskusne članice startne postave, Martine Račić Marković i Marine Ćorić, dovoljno je u redovima Velog Vrha bilo igračica kojima situacija u kojoj su se našle nije bila nepoznata te nisu »potonule«.

Raspucana Džeba

- Trgnula nas je reakcija pomoćnog trenera Alena Pačića, koji je »zaradio« žuti karton. Nisam sto posto sigurna zbog čega, ali mislim da je razlog bio to što se izderao na protivničkog trenera. Realno, s obzirom da je svako malo podizao ton, taj karton mu je slijedio te bi ga dobio i bez tog deranja - svjesna je Pribičević. - Bitno je da smo nakon tog kartona opet zaigrale onako kako znamo, sa svakim uspješnim blokom sve smo se više dizale, a usto se u dva posljednja seta »raspucala« Luana Džeba.

S četiri boda i set-razlikom 6:2, Veli Vrh zauzima drugu poziciju na prvoligaškoj ljestvici pred derbi trećeg kola u kojem će, u subotu u 18 sati, ugostiti lidera Ennu iz Vukovara, dojučerašnjeg superligaša. Tijekom dvije sezone u najjačem razredu, Velovršanke su četiri puta odmjerile snagu s Vukovarkama, uz učinak od pobjede i tri poraza.

- Naravno da smo zadovoljne s dvije startne pobjede, ali one nas neće zadovoljiti i u subotu ćemo tražiti treću - zaključila je Pribičević.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter