ČETVRTA NL NS RIJEKA

Istarski tandem u sezonu ulazi bez visokih ambicija MEDULINCI I FAŽANCI NA POGON MLADIH SNAGA

| Autor: Boris VIDULIN
(Neven LAZAREVIĆ)

(Neven LAZAREVIĆ)


Usporedno sa svim ligama, sezonu započinju i klubovi u Četvrtoj NL NS Rijeka gdje se trenutno natječe 12 klubova, a samo dva iz naše županije. Medulin 1921 i Mladost Fažana su iznad županijskih liga, a opet ispod onih saveznih pa je to idealno natjecanje za njih, unatoč činjenici da će osim jednom godišnje kad igraju međusobno, baš svako gostovanje odraditi "preko Učke".

Premijernu polusezonu, s obzirom na prekid u trećem mjesecu, Medulinci su odradili sasvim solidno. Sredina ljestvice s tendencijom napretka je dobar rezultat, a nema razloga da se to ne dogodi i ove sezone. Novi trenerski dvojac, Josip i Andrej Mavrić, obnovio je igrački kadar. Većina njih stigla je iz njihovog bivšeg kluba Uljanika i sigurno imaju saznanja o njihovim mogućnostima. Patrik Ružić, Matija Brizić i Rony Geromella te Filip Tončinić i nekolicina mlađih igrača, novi su igrači na Mutili, a u suprotnom su smjeru otišli Milivoj Simeunović, Bernard Klančar, braća Agaj, Luka Capuš i dvojac vratara Luka Šteko i Marko Posavec. Može se slobodno reći da je otišlo iskustvo, a došla mladost, no za vjerovati je kako to neće biti primjetno na prvenstvenoj ljestvici.

Mladost je također promijenila trenera, ponovo će Damir Šistek biti na klupi prve momčadi, kojoj će u odnosu na lani nedostajati braća Luka i Nikola Bogdan, vratar David Tončinić, a određeno vrijeme neće biti ni Marka Kostešića. Šistek se ne boji loše sezone, vjeruje u svoje mlade igrače i nada se kako ga neće iznevjeriti. Kako bi popunili igrački kadar vratili su četiri svoja bivša igrača, Renata Valčića, Tonija Niševića, Leana Zanetića i Matiju Subanovića te će pokušati izgraditi Mladost, na krilima Mladosti.

- Ne mogu vječno trajati ni Halilović, Funčić ili primjerice Kostešić, tako da moramo polako pomlađivati momčad i davati priliku našim mladim igračima koji su je svojim radom i zaslužili. Vjerujem u njihovo nogometno znanje i da će nastaviti bez poteškoća igrati na ovoj razini na kojoj se trenutno klub nalazi, rekao je Damir Šistek.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter