EUROPSKA LIGA

DINAMO VEČERAS U PRVOJ UTAKMICI ŠESNAESTINE FINALA GOSTUJE U SEVILLI. Izgledno je da će se Petković vratiti u početni sastav

| Autor: Glas Istre
Bruno Petković (Foto EPA)

Bruno Petković (Foto EPA)


Bruno Petković je spreman za Sevillu, a kako je Komnen Andrić obavljao pretrage nakon ozljede na utakmici s Goricom izgledno je da će se Petković vratiti u početni sastav u večerašnjem susretu sa Sevillom u prvoj utakmici šesnaestine finala Europske lige. Najznačajnija je to novost za "modre" uoči gostovanja na Sanchez Pizjanu protiv momčadi Ivana Rakitića, koji je, također, zbog ozljede upitan za nastup iako tvrdi da je spreman.

Nema sumnje da će Dinamo večeras istrčati u sastavu: Livaković, Theophile, Šutalo, Franjić, Ristovski, Ivanušec, Ademi, Gojak, Bočkaj, Petković, Oršić. Kopić ne odustaje od "svog" udarnog sastava, osim što miksa Andrića i Petkovića, koji je ove sezone najbolji strijelac Dinama u Europi s četiri postignuta pogotka.

- Već sam nekoliko puta izrazio zadovoljstvo načinom na koji trenira. Imao je peha kroz pripreme, ali mislim da smo i bez njegovog učinka, koji nam je iznimno bitan, pokazali da možemo igrati kvalitetan nogomet. Svi ovi igrači koji su do sada iznijeli sve ove utakmice, pokazali su svoju kvalitetu, rekao je trener Dinama Željko Kopić, koji na raspolaganju neće imati ozlijeđenog Dinu Perića, a zbog žutih kartona će dvoboj u Sevilli propustiti Josip Mišić.

- Sevilla ima individualnu kvalitetu, jasne mehanizme u igri, kvalitetno funkcioniraju kao momčad, povezani su između linija i što se tiče igre prema naprijed, ali i defenzivne stabilnosti. Kao svaka momčad na svijetu, imaju i oni segmenata u igri koji nisu na najvišoj razini, a mi ćemo to svakako nastojati iskoristiti. Pokušat ćemo se nametnuti na način na koji mi vidimo nogomet. Uvijek smo okrenuti sebi, ali kad igraš protiv takve ekipe, sigurno da nekakve stvari moraš adaptirati prema protivniku.

- Poučeni iskustvima zadnjih godina i rezultatima, mislim da je Dinamo dokazao da je ozbiljan faktor u europskom nogometu. Sevilla je favorit, ali sigurno ne idemo tamo na izlet. Imamo svoje ambicije što se tiče načina igre, kvalitete igre i, u konačnici, samog rezultata, poručio je trener "modrih". - Idemo igrati dobar nogomet, s pravim gardom i napraviti sve da dođemo do kvalitetnog rezultata. Što će to značiti, vidjet ćemo kako će se utakmica odvijati. U konačnici, imamo i uzvrat na Maksimiru, ali napravit ćemo sve da budemo tamo pravi.

Ivan Rakitić, kapetan Seville, desno krilo Tecatito Corona i napadač Anthony Martial, bili su, prema španjolskim medijima, upitni za večerašnji susret protiv Dinama nakon što su propustili trening. Rakitić je u petak napustio teren u 92. minuti prvenstvene utakmice s Elcheom, a sve je upućivalo da je riječ o taktičkoj zamjeni. Ipak, Rakitić je opovrgnuo ozljedu. S druge strane, nakon tromjesečne pauze zbog ozljede mogao bi zaigrati prvi kapetan, 36-godišnji Jesus Navas, na mjestu desnog beka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter