Puljani sutra dočekuju Jezera

Daniel Moravac: Sve će u konačnici ovisiti samo o nama

| Autor: Ivica Cerovac
(Snimila Leona Teodorović)

(Snimila Leona Teodorović)


Samo jedno kolo odigralo se u dva najjača razreda hrvatskog futsala, a onda je već uslijedila stanka. Razlog je nastup Futsal Dinama i Olmissuma u Ligi prvaka, a dok hrvatski prvak i doprvak "love" plasman među 16 najboljih europskih klubova, ostatak domaćeg društva okrenut će se Hrvatskom kupu, koji se ove sezone igra po novom sustavu.

Završnica s osam najboljih klubova koji će se tijekom produženog vikenda obračunati u jednom gradu otišla je u ropotarnicu povijesti, a umjesto "final eighta" dobili smo nokaut sistem s jednom utakmicom sve do finala, koje će donijeti dvije utakmice.

Lov na hat-trick

- Po meni je novi sustav bolja opcija. Ako bi domaćin "final eighta" odmah ispao, tamošnja publika izgubila bi interes i ne bi ispratila završnicu, dok će se ovako finalne utakmice igrati pred punim tribinama - nadovezao se Daniel Moravac, igrač Stanoinvest Futsal Pule. - Sviđa mi se i činjenica da kod ždrijeba nema nositelja, što daje dodatnu zanimljivost natjecanju. Evo, već u šesnaestini finala imamo jedan jaki prvoligaški dvoboj između Squarea i Olmissuma, reprizu polufinala Superkupa.

Puljani su slavili na dva posljednja izdanja Kupa, a prva prepreka u lovu na hat-trick bit će im Jezera. Ogled protiv člana drugog hrvatskog razreda igrat će se u Domu sportova "Mate Parlov" u nedjelju, s počekom u 14.30 sati.

- Jezera su u prvenstvo krenula pobjedom 6:0 na gostovanju u Slavonskom Brodu i zasjela na vodeću poziciju na ljestvici. Poprilično je to iznenađujući rezultat, jer svi mi dobro znamo da je Brod 035 domaćinska momčad koja ne gubi lako na svom parketu. Taj je rezultat potvrda kako nas sutra čeka susret koji moramo shvatiti ozbiljno i u kojem ne smijemo ni najmanje podcijeniti protivnika - istaknuo je mlađi od pulskih blizanaca.

- Trener Castillo pogledao je tri njihove utakmice i danas ćemo odraditi detaljnu analizu tijekom koje će nas upozoriti gdje nam protivnici mogu stvoriti opasnost i na što ćemo morati pripaziti. Realno, sve će u konačnici ipak ovisiti o nama. Kakvi mi sutra budemo i kako se postavimo na terenu, tako će se utakmica i razvijati.

Jak ritam

Španjolski strateg na pulskoj klupi u ovom susretu neće moći računati na ozlijeđenog Jasona Garciju i "kartoniranog" Davida Mataju, dok se nakon odrađene suspenzije u momčad vraća Steve Bendali.

- Trener će imati na raspolaganju dovoljan broj igrača, dva smo mjeseca u punom treningu i svjesni smo činjenice da će gosti teško moći pratiti ritam kojeg mi nametnemo. Usto, premda nitko ne zna u kakvom će se sastavu Jezera pojaviti u Puli, za očekivati je da većina tih igrača kombinira veliki i mali nogomet. Shodno s time, i danas imaju utakmicu te će doći umorni i sigurno se neće htjeti natrčavati s nama, već će se orijentirati na obranu i tražiti svoje šanse iz kontranapada - naglasio je Moravac.

- Bilo kako bilo, na nama je da razmišljamo prvenstveno o sebi i svojoj igri. Branitelji smo naslova, igramo pred domaćom publikom te želimo ovu utakmicu bez većih problema i što prije riješiti u svoju korist, a potom se okrenuti prvenstvenom gostovanju kod šibenske Crnice.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter