SUPERSPORT DRUGA LIGA

Brodograditelji na Verudi upisali treći domaći poraz

| Autor: Roberto Car
(Snimila Leona Teodorović)

(Snimila Leona Teodorović)


ULJANIK : MARSONIA     3 : 4

Susret 10. kola SuperSport Druge lige: Uljanik - Marsonia 3:4 (1:3). SRC Uljanik Veruda. Gledatelja: 70. Sudac: Ivana Martinčić (Koprivnica) - 6. Pomoćnice: Petravić i Pejić (obje Zagreb). Strijelci: 1:0 Perić-Komšić (4'), 1:1 Žuljević (13'), 1:2 Bujan (28'), 1:3 Dilaver (31'), 1:4 Peco (62'), 2:4 Žiković (88'), 3:4 Travaglia (90'+2). Žuti kartoni: Žgomba (Uljanik), Šušković, Bujan (Marsonia).

ULJANIK: Jurak 5, Grbac 5 (od 57. Ahmeti 5,5), Pajković 5, Batelić 5,5 (od 67. Jereb 6), Žgomba 5, Perić-Komšić 5,5 (od 75. Radonić -), Đuranović 5,5 (od 57. Trshani 6,5), Sinožić 5, Žiković 5, Giljanović 5 (od 46. Travaglia 6), Kocijančić 5.

MARSONIA: Vukman 6, Krešić 6,5, Žuljević 7 (od 69. Bošnjaković 6), Dilaver 6,5, Bosanac 6 (od 69. Kuš 6), Valentić 6, Peco 6,5, Šušković 6, Barić 6, Didović 6,5, Bujan 7.

Eksplozivan start

Umjesto nove pobjede, "brodograditelji" su lošim izdanjem upisali 3:4 poraz od Marsonije. U šestom susretu na Verudi, nogometaši Uljanika su doživjeli već treći poraz. Ovaj posebno boli jer je stigao od suparnika koji je ovo kolo dočekao na pretposljednjem mjestu i koji je tek remijem u prošlom kolu okončao seriju od pet poraza u nizu. Mladi pulski sastav upisao je četvrti poraz u zadnjih pet susreta, slavili su u tom razdoblju samo u istarskom derbiju s Porečaniima. No, ono što najviše brine, nesigurna je i neuvjerljiva igra protiv ne baš kvalitetnog suparnika. Probudili su se Puljani tek u završnici, ali bilo je prekasno.

Krenulo je eksplozivno, dvije gol prilike u prvoj minuti i gol u četvrtoj minuti. Samo desetak sekundi bilo je dovoljno Plavima da zaprijete, Perić-Komšić je izbio sam pred vratara Vukmana koji mu je obranio udarac, a odmah zatim su gosti zaprijetili preko Žuljevića koji je pucao pored gola. Tri minute kasnije, Uljanik je poveo. Pajković je sjajno proigrao Đuranovića samog pred Vukmanom, od kojeg se lopta odbija na gredu i pada metar od gola, a na pravom se mjestu, već uobičajeno, našao Perić-Komšić i gurnuo je u mrežu - 1:0.

Gosti su nakon pulskog vodstva krenuli po izjednačenje koje je stiglo u nesretnoj 13. minuti. Žuljević je dočekao ubačaj s desne strane i odmah pucao, a lopta je bila neuhvatljiva za Juraka - 1:1. Nakon izjednačenja Brođani su preselili igru na pulsku polovicu što je u 28. minuti rezultiralo vodstvom. Jurak je odbio neugodnu loptu na 20-ak metara, gdje ju je prihvatio Bujan koji je prethodno pokazao da ima "top" u nogama i sjajno pogodio u rašlje - 1:2.

Šokirani preokretom

"Brodograditelji" kao da su bili šokirani ovakvim preokretom što su gosti iskoristili da tri minute kasnije postignu i treći gol. Giljanović je u iznošenju izgubio loptu pokrenuvši gostujuću kontru koju je efektnim golom izvana zaključio Dilaver - 1:3. Pokušali su Puljani odmah uzvratiti, ali je udarac Đuranovića s desne strane završio pored gola. Nastojanja domaćih da do odmora smanje zaostatak, nisu urodila plodom.

Pokušao je trener Sergej Banović uvođenjem Travaglije u nastavku preokrenuti situaciju na terenu, ali pulski igrači su u drugom dijelu potpuno izgubili sigurnost u igri i srljali iz greške u grešku. U prve dvije minute nastavka gosti su imali dvije gol prilike, a četvrti gol postigli su nakon greške Pajkovića. Kontru dva na jedan Peco je pretvorio u gol - 1:4. Samo minutu kasnije usamljeni Didović s pet metara puca visoko preko gola, a na drugoj strani u sličnoj situaciji ne pogađa Trshani.

Sa svježim igračima "brodograditelji" su krenuli po drugi gol, ali jučer im je malo toga polazilo za nogom i upisan je novi domaći poraz, vrlo uvjerljiv i prema prikazanom posve zaslužen. U završnici je agilni Trshani s dvije asistencije, za golove Žikovića i Travaglije, probudio nade domaćih, no čudo je izostalo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter