liga nacija

Luka i Petar Sučić najavili utakmicu sa Škotskom: Čekaju nas dvije teške utakmice

| Autor: Davor PETROVIĆ
(Pixsell)

(Pixsell)


Kroz protekla tri desetljeća u hrvatskoj reprezentaciji igralo je nekoliko parova braće ili bratića, a u ovoj generaciji tu tradiciju nastavljaju Luka i Petar Sučić. Doduše, njih dvojica su za oktavu specifičniji. Naime, Luka je rođen u Austriji i već dugo vremena se zna za njegov potencijal. Petar je, pak, rođen u BiH i bio je anoniman široj javnosti sve do prošle sezone, kada je eksplodirao u dresu Dinama.

– Sve se događa jako brzo, ali moram ostati na zemlji. Znam da moram još jako puno raditi i svjestan sam stvari u kojima moram napredovati i poboljšavati se. Nastojim biti što mirniji. Nema ljepšega od igranja za reprezentaciju. Sada nas očekuje čvrsta i agresivna Škotska, a to neće biti nimalo lagana utakmica. No, ne sumnjam u našu kvalitetu. Mislim da ćemo to odraditi na dobar način – kazao je uoči treninga reprezentacije Petar koji će za petnaest dana proslaviti 21. rođendan.

Oba Sučića ordiniraju u veznom redu, ali imaju različita zaduženja. Trinaest i pol mjeseci stariji Luka je ono što Talijani nazivaju fantaista, dok je Petar beskompromisni defenzivni veznjak. Stoga nije ni čudno da jednog prati glas nasljednika Luke Modrića, a drugog Marcela Brozovića. Naravno, točnost takvih teza može pokazati samo teren, počevši od utakmica sa Škotskom i Poljskom.

– Drago mi je da smo se opet okupili u reprezentaciji. Čekaju nas dvije teške utakmice. Mislim da će ona protiv Škota biti posebno zahtjevna jer oni su vrlo su nezgodni, iako još nemaju ni bod u našoj skupini. No, mislim da ćemo se dobro pripremiti i to vrhunski odraditi – zaključio je Luka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter