ISTRA 1961

"Zeleno-žuti" dobivaju pojačanje u veznoj liniji, evo tko dolazi

| Autor: Roberto Car
Andre Poko

Andre Poko


Istra 1961 će na koncu ipak dobiti prijeko potrebno pojačanje u veznoj liniji. Andre Poko, 31-godišnji i 173 cm visoki zadnji vezni dogovorio je suradnju s pulskim prvoligašem do kraja sezone. Ostaje još samo formalnost potpisa, što bi se trebalo riješiti danas ili sutra, čim se u Pulu vrati izvršni direktor Mikel Lauzurica Evolet. Poko je igrač koji je upisao 77 nastupa za A reprezentaciju Gabona postigavši 3 gola.

U karijeri je upisao 130 nastupa u turskoj Superligi i 73 nastupa u francuskoj Ligue 1. Vezano za klubove, upisao je 100 nastupa za Bordeaux, 62 nastupa za Goztepe, 43 za Karabukspor, 36 za Altay, 31 za Hapoel Beer Shevu i 30 za Al-Khaleej. S obzirom na klubove u kojima je dosad igrao i plaću koju je dobivao, u Pulu je, zapravo, stigao spletom (ne)sretnih okolnosti.

Naime, raskinuo je ugovor s Hapoelom zbog rata na Bliskom istoku te je tražio klub u Europi. Tu je u igru ušla Istra 1961 i dogovor je postignut na obostrano zadovoljstvo. Nakon što su iz ruku ispustili Amera Gojaka, vlasnici iz Vitorije su ovog puta dali "zeleno svjetlo" za dovođenje Poka kojem je primarna pozicija zadnji vezni, ali igrao je i srednjeg veznog, čak i desnog beka. Zapravo, riječ je o traženom "box to box" veznom igraču, profilu kakav je dosad nedostajao treneru Paolu Tramezzaniju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter