veznjak porečkog jadrana

Matteoni: U krizi smo, ne samo rezultata

| Autor: Boris Vidulin
(Snimila Valentina Beg)

(Snimila Valentina Beg)


Nadali su se nogometaši Jadrana da će izbjeći prošlosezonski scenariji u početnim kolima, no to se nije dogodilo. Lani su u ovo isto vrijeme nakon sedam kola imali dva boda i gol razliku 4:18, sada su na kontu ponovo dva boda, a gol razlika je 9:23.

Naravno, bez pobjede. Po drugi put su na svom terenu primili pet pogodaka i sve je izgledalo poprilično bezidejno, nemotivirano i dezorijentirano. Paolo Matteoni, igrao je prvih 45 minuta pa je mogao dati svoj sud o susretu pogledom iznutra, ali i s tribine.

- Oni su kvalitetniji od nas i imali su inicijativu prema naprijed dok mi nismo uspjeli razviti našu igru. Znali smo kako igraju, nisu nas iznenadili, ali nismo mogli odgovoriti na njihov stil igre. Morali smo se nametnuti kroz posjed, a nismo, preskakali smo sredinu terena, odnosno vezni red, a oni su bili puno jači na skok igri i to je bila "voda na njihov mlin".

Bili smo daleko od igrača, kao da smo bili previše rastegnuti i u vezi je nastajala velika "rupa" koju su oni iskorištavali. Neko vrijeme smo se vadili, neke zicere smo mi igrači, ali i naš vratar, obranili, ali nismo stigli sve - reći će veznjak Jadrana.

S tribina nije vidio ništa novog.

- Drugi dio se ništa nije promijenilo u odnosu snaga na terenu, ali mi smo "pukli" nakon drugog gola i onda se sve raspalo. Kada si na tribini onda nalaziš puno drugačijih solucija, ali kada si u igri znaš da nije lako. Definitivno smo u krizi, ne samo rezultata. Prve dvije utakmice nas je držala kompaktnost, htjeli smo sebi i drugima pokazati da možemo biti konkurentni.

Bili smo agresivniji, kao da smo imali veću želju, grizli više, a sada kao da su neke stvari splasnule. Ne znam, možda je to zato jer smo svi krenuli od nule, početak sezone, sada smo već u laganom zaostatku pa igramo drugačije. Već imamo imperativ bodova i nije isto igrati.

Sve je to doživio i prošle godine.

- Okolnosti su gotovo iste. Promijenili smo neke igrače ali je bodovna zaliha identična. Loše krećemo, možda zbog turističke sezone koja nema radno vrijeme, igrači rade, nogomet nije primarna stvar. Teško je, pogotovo cijeli kolovoz i rujan, uskladiti posao i treniranje. To se vidi na ulasku u prvrenstvo već drugu godinu. Kada se oslobodimo radnih obaveza moramo se vaditi, a to je teško, ne samo fizički, nego i mentalno. Nema više opuštene igre već je sve pod "mus" pa se sve nakupi i evo ti poraza 0:5.

Razumijem frustraciju navijača i simpatizera, pokušat ćemo u sljedećim susretima biti bolji. Srećom, već za dva dana igramo opet i nije to tako loše, ovo je prilika da na brzinu, dok je sve friško, odradimo kako treba i zaboravimo na visoki poraz te dobijemo pozitivnu energiju. Glavu gore, vjerujem da smo jači od svih nedaća i da će nas krenuti - optimističan je Matteoni.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter