pred porečanima teška sezona

Porazi obje istarske momčadi u SuperSport Drugoj ligi

| Autor: Boris Vidulin
(Snimila Valentina Beg)

(Snimila Valentina Beg)


JADRAN (P) : JADRAN (LP)     0  :  5

Veli Jože. Gledatelja 300. Sudac: Antonio Škrobić 6. Pomoćnici: Vranjić i Vuletić (svi Osijek). Strijelci: 0:1 Sesar (42), 0:2 Taslak (63) 0:3 Sesar (68), 0:4 Petrović (71), 0:5 Šilić (87). Žuti kartoni: Šverko, Jakovčić, Matteoni, Mikloš, Stošić (Jadran Poreč), Šunjić, Antunović (Jadran Luka Ploče).

JADRAN POREČ: Marić 6,5, Šverko 5,56, Bamba 5, Ivetić 5, Sumić 5 (od 83. Mendiković -), Jakovčić 5 (od 72. Tošić -), Bernobić 5 (od 68. Al Tharwan 5,5), Radman 5, Matteoni 5,5 (od 46. Jabita 5), Stošić 5, Mikloš 5.

JADRAN LUKA PLOČE: Pršlja -, Miletić 6, Gagula 7, Raguž 7, Šunjić 6,5 (od 81. Erceg -), Sesar 7,5 (od 88. Šetka -), Luetić 7 (od 73. Šujić -), Čepo 7 (od 73. Šilić -), Vučković 6,5, Taslak 6,5, Antunović 6,5 (od 46. Petrović 6,5).

Indolentnost

Ovo je sada već zabrinjavajuće za porečki Jadran, dogodio se peti uzastopni poraz bez ikakve naznake da bi moglo biti bolje kao što je to možda izgledalo prva dva kola nakon dva početna remija. Rezultat govori više od bilo čega i jasno je da će to biti jako teška sezona za Porečane. Doduše to je bilo očito puno ranije, no kako nada umire posljednja, svaki novi susret ufaju se, no svaki novi susret donosi novo razočarenje.

Ovog puta priuštio im ga je imenjak iz Ploča, koji je u svim segmentima kvalitetnija momčad i to je zorno pokazao. Nisu niti oni bili posve raspoloženi u početnim minutama, ali su se nametnuli i konstantno boravili u polju porečke momčadi, a dojam je kada su malo "dodali gas" poentirali su.

Domaćin je uspio ostvariti dvije kontre, obje je mogao realizirati Bamba. Prvu kada se sam oslobodio čuvara i sjurio prema golu po desnoj strani, ali je s 15 metara bio neprecizan, a drugu kada je iz okreta na pet metara mlako pucao pravo u vratara.

U nastavku jednom je Šverko uputio ubačaj pred gol, a lopta je odsjela na gredi i dogodio se udarac Stošića iz daljine pravo u naručje vratara. I to je bilo sve. Sve ostalo izgledalo je mučenje, niti traga igri s početka sezone, previše grešaka i određena indolentnost u igri. Jasno je da su gosti kvalitetniji, no ponekad se to može nadoknaditi nekim drugim stvarima kojih kod domaćina nije bilo.

Vrhunski Marić

Gosti iz Ploča osim pet pogodaka imali su niz prilika, s lakoćom su dolazili u zonu udarca, ali se tu uglavnom ispriječio vratar Marić ili njihova (ne)preciznost. Najzapaženiji je bio Sesar koji je osim dva pogotka propuštao prilike glavom i nogom iz blizine ali i nakon udaraca sa distance. Bez puno muke ostvarivali su višak u napadu, kao da se igrao rukomet, s desna na lijevo i onda je nekoliko puta Gagula ostao sam pred vratarom, no svaki put je bio bezuspješan.

Golovi su bili lagani, obrana porečke momčadi oklijevala je izbiti loptu pred svojim golom, nakon udarca iz kuta igrač je ostao posve sam i s lakoćom glavom sproveo ju u mrežu, probijali su i lijevu i desnu stranu te pronalazili napadače posve same pred Marićem i sve je rezultiralo visokim porazom, a on je mogao biti puno veći da baš Marić nije bio raspoložen na gol crti i to zorno odaje sliku jučerašnje utakmice. Visoko si poražen, a vratar ti je najbolji pojedinac susreta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter