druga nl

"Brodograditelji" poraženi na Trnju. Banović: Normalno je da mladi igrači imaju oscilacija

| Autor: Roberto Car
(Foto NK Uljanik)

(Foto NK Uljanik)


Nogometaši Uljanika upisali su 3:2 poraz na gostovanju u zagrebačkom Trnju. Time su u zadnja četiri prvenstvena susreta osvojili samo bod, remijem bez golova u Bjelovaru, zbog čega su na ljestvici Druge NL pali na 11. mjesto sa 7 osvojenih bodova. Odnosno, imaju samo bod više od pretposljednje Marsonije.

S obzirom na mladost sastava kojeg vodi Sergej Banović, koji je zapravo B momčad Istre 1961, to i nije iznenađenje. Teško je uskladiti rezultate i razvijati mlade igrače. Pozitivna nota u svemu ovome je što "brodograditelji" rastu na planu igre i to bi se uskoro trebalo valorizirati i kroz rezultat. Bili su i u Tnju nadomak bodu.

Gol iz kornera

- U prvom smo se poluvremenu zapravo pokušali prilagoditi uvjetima. Teren je užasan, raskopan, livada. Ne znam kako to drugačije opisati - rekao je dan nakon utakmice trener Uljanika Sergej Banović. - Žao mi je da se uopće dopušta igrati na takvim terenu. Dakle, prvo poluvrijeme smo malo testirali da vidimo kak uopće igrati na tom terenu, dok su se domaćini, jasno, navikli na to. Potom smo se u drugom poluvremenu otvorili i oni su nam zabili gol.

Bio je to šut s 20 metara i lopta je krivo odskočila u blatu. Naš golman je očekivao loptu u ruke, a ona je odskočila i prošla mu pored noge. Nevjerojatno. A drugi gol? Njihov igrač, Mihaljević, je stvarno pogodio iz kornera u suprotne rašlje. Neobranjivo. Mihaljević je jako, jako dobar igrač. I tako su oni u minuti poveli 2:0.

Nakon takvog šoka Puljani se nisu predali, već su jurnuli po izjednačenje.

- Krenuli smo igrati i oni više nisu prešli centar. Zadnjih 30 minuta smo ih "mljeli" stvarali šanse, ali nikako da zabijemo. Moram istaknuti i da im je golman odličan, obranio je neke dobre prilike. Onda kad smo konačno i uspjeli zabiti, njima je "upalila" jedna kontra. Digli smo se visoko i sa stoperima i oni su to iz kontre iskoristili. Dobrilović je iz mrtvog kuta zabio iz voleja, lopta se od vratnice odbila u gol. Uspjeli smo potom zabiti i drugi gol i da je susret trajao još samo 5 minuta, vjerojatno bi izjednačili. Baš su se raspali, nisu više mogli stajati.

Trener Uljanika je poznat po tome da je fokusiran na svoju momčad, a ne na suparnika i popratne okolnosti. No, ovaj teren u Trnju baš nije uspjevao "progutati".

Užas u Trnju

- Teško je, izgubili smo 45 minuta da skužimo kako uopće treba igrati na takvim terenima. Ja zapravo nemam gdje pripremiti momčad za tu utakmicu. Niti naš teren na Verudi nije dobar, ali ovo je... Ne da je neravan travnjak, nego je podloga neravna. Malo se vidi aut linija, pa se malo ne vidi, te je blato po sredini. Zato oni i osvajaju doma bodove, a vani ne mogu osvojiti bod.

Ne znam kako i je netko uopće dopustio da igraju ovu ligu. Nama će gledati i dlaku u jajetu. Na primjer, u prošloj mi utakmici govore da maknem klupu. Kao, ne smije biti na tom mjestu uz teren. A ondje u Trnju užas, i nikome ništa. Ostali tereni na kojima smo dosad igrali su bili u redu, igrivi su, ali ovaj nije - šokiran je još uvijek bio Banović.

Zato je puno zadovoljniji bio napretkom svojih igrača i igrom u Trnju.

- Mi smo ih "ubili" u igri. Kad smo skužili što da radimo, sakrili smo im loptu. Mladi igrači imaju puno oscilacija, to je normalno. Jednu utakmicu igraju odlično, drugu loše. To je očekivano. Sad ti kao trener ne znaš koju će igrati dobro, a koju loše. To je problem kod mladih. Kod starih nema oscilacija, ali nemaju intenzitet i ne mogu držati tempo igre. Stariji drže svoj ritam. Mladi mogu igrati 30 posto jače, brže i bolje od iskusnih, ali znaju biti i 30 posto lošiji. Kad se razvijaju mladi, to je tako.

Treba ih "naštimati" da imaju što manje oscilacija. Kao Marin Žgomba. Svojim je igrama u ovoj ligi zaslužio i poziv među seniore. Imao je loš dan s Karlovcem jer je tek došao s puta. Bio je sa seniorima u Šibeniku i nije puno spavao. No, on ima konstantu u sedam utakmica. Igra malo bolje ili lošije, ali nema velikih oscilacija. To je putokaz, ako se klinci prilagode, postanu igrači. Dok se ne prilagode, moramo vidjeti koliko mogu. Teško je razvijati mlade, ali treba biti strpljiv - zaključio je Banović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter