ISTRA 1961

Tramezzani: Imamo mladu momčad koja je u stalnom napretku

| Autor: Ivica Cerovac
(Snimio Srećko Niketić/Pixsell)

(Snimio Srećko Niketić/Pixsell)


Da je Osijek uvijek rado viđen gost u Puli potvrdila je i utakmica kojom su nogometaši Istre 1961 spustili zastor na prvi kvartal prvenstva te s 2:1 svladali momčad iz grada na Dravi. Upisali su Puljani 11. pobjedu u 32. domaćem dvoboju protiv Osječana, četvrtu u pet posljednjih međusobnih ogleda na "Drosini" te produžili pobjednički post gostiju, koji su se posljednji put kući s tri boda vratili iz Pule prije više od 31 mjeseca.

Prvo poluvrijeme bilo je najboljih 45 minuta Zeleno-žutih u sezoni, koji su prepustili posjed lopte gostima (59 posto) te ih pritom ostavili sa samo dva bezopasna pokušaja prema Majkićevom golu, a prvi su prekršaj napravili tek u 39. minuti. Istina, niti Malenica u prvom poluvremenu nije bio primoran na niti jednu intervenciju jer je od pet domaćih udaraca najbliži golu bio onaj Heisterov, koji je završio na vratnici. No, zato je Jelenić u 12. minuti u namjeri da izbije loptu ispred Lawala svladao svog vratara, da bi isti igrač deset minuta kasnije udarac Lisice skrenuo u vlastitu mrežu.

U drugom poluvremenu lopta je još više bila u nogama gostiju (63 posto), ali i dalje je domaća momčad kontrolirala zbivanja na terenu te tek u 84. minuti dopustila protivnicima prvi udarac koji je išao u okvir gola. Četiri minute kasnije stigao je i pogodak Osijeka koji je unio dozu dramatike u završnicu susreta, ali na kraju su tri boda, po prikazanom na terenu apsolutno zasluženo ostala u Puli.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter