ISTRA 1961

Dva autogola Luke Jelenića za treći ovosezonski trijumf "zeleno-žutih"

| Autor: Ivica Cerovac
(Snimio Srećko Niketić / Pixsell)

(Snimio Srećko Niketić / Pixsell)


Nogometaši Istre 1961 zaključili su prvu četvrtinu prvenstva domaćom 2:1 pobjedom nad Osijekom, kojom su »preskočili« jučerašnjeg protivnika i prespavat će na šestoj poziciji prvoligaške ljestvice. Dočekali su »zeleno-žuti« zahuktale Osječane, koji su na »Drosinu« stigli s tri pobjede u nizu, s bremenom od 330 minuta bez postignutog pogotka u prvenstvu i premda tu »golgetersku« sušu nisu uspjeli prekinuti, pomogao im je Luka Jelenić.

Gostujući stoper dvaput je u uvodne 22 minute zatresao vlastitu mrežu, »ukravši« tako ovosezonske prvijence Salimu Fagu Lawalu i Mateu Lisici, nakon čega je u 88. minuti Marko Soldo vratio nadu gostima, koja se u konačnici pokazala varljivom. Osječani su u petom uzastopnom gostovanju u Puli upisali četvrti poraz, uz jedan remi na kojem su također postigli dva autogola.

Mogli su Osječani jučer i gore stradati jer je uz Jelenića, dvaput njihovu mrežu zatresao i Antonio Maurić, ali mladi je Barbanac u oba navrata bio djelić sekunde prebrz i golovi su mu zbog zaleđa bili poništeni. No, uz pobjedu, treću u ovoj sezoni, i Maurić će lakše preboljeti činjenicu što je ostao bez ovosezonskog prvijenca.

Vratnica Heistera

I ovom je prilikom Paolo Tramezzani servirao jedno iznenađenje u početnoj postavi, i to tamo gdje ga je malo tko mogao očekivati. Odlaskom Oleksandra Petrusenka u Tursku, talijanski trener ostao je tek na trojici veznjaka, od kojih jučer nije imao na raspolaganju Slavka Blagojevića (crveni karton) i Ivana Ćalušića (ozljeda). Jedini »pravi« veznjak bio mu je Antonio Maurić, no to nije previše smetalo Tramezzanija da ga ostavi pokraj sebe na klupi, a na teren pošalje momčad u kojoj nije bilo niti jednog igrača kojem je jedna od pozicija u veznoj liniji »prirodna«.

S druge strane, čak i s Maurićem na njoj, pulska klupa bila je jučer poprilično »tanka«. Premda su na njoj sjedila dvojica rezernih golmana i Marin Žgomba, iako je Tramezzani u najavi utakmice rekao da više neće »povlačiti« igrače iz Uljanika, dva su mjesta u zapisniku ostala prazna jer je iz njega, uz ozljeđene Marija Čuića i Hamzu Jaganjca, izostao i Jovan Ivanišević.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter