put u prazno

Porečki Jadran poražen je u još jednom derbiju začelja Druge lige

| Autor: Boris Vidulin
(Foto NK Jadran)

(Foto NK Jadran)


U samo četiri dana nogometaši Jadrana putovali su autobusom gotovo 2.000 kilometara, dva su puta morali put Hrvaca. Prvi puta "u prazno" jer potopljeni teren onemogućio je igru, pa su se sa subote na nedjelju vratili neobavljenog posla, a već u ponedjeljak ponovo krenuli na put. Srećom, spisak putnika je bio isti, baš nitko nije otpao zbog činjenice da se igralo u utorak, no to se nije odrazilo na krajnji rezultat koji je ponovo bio negativan, dogodio se poraz 3:2.

- Prvi smo dio bili katastrofalno grozni, počevši od mene - samokritičan je bio Toni Tošić. - Možemo slobodno reći da nas je spašavao vratar Filip Marić, koji je imao nekoliko bravuroznih obrana. Pogodak smo primili iz kazneog udarca kada je jedan njihov igrač mene doslovno napucao u lice, a ja sam onda instinktivno želio se zaštititi, podignu sam ruke pred licem i sudac je pokazao na »bijelu točku«.

U nastavku susreta trener je napravio neke promjene. Mate Ivetić je povučen na sredinu terena, u vrh napada prebačen je Bamba i počeli smo igrati mnogo bolje. Uspjeli smo preokrenuti rezultat, sve je bilo onako kako treba biti.

Postojala je nada u pozitivan rezultat koja je splasnula u samo tri minute.

- Dogodile su nam se dvije nesmotrenosti, slabo smo reagirali, a protivnik je to kaznio. Prvi pogodak su pogodili iz slobodnog udarca, mislim da je naš vratar čak i pomislio da bi to mogao biti ubačaj pred gol, no kako je bio zapravo udarac, lopta je završila u mreži. Već sljedeći napad imali smo rezultatski minus.

Ostala je velika rupa u sredini terena, no i u takvim okolnostima mogli smo napraviti prekršaj na sredini terena. Kada smo to propustili, lopta je prešla na bok, ubačaj pred gol i nakon nekoliko odbijanaca, domaći ju je napadač poluvolejom smjestio u našu mrežu. Nismo posustali, ta dobra igra u drugom dijelu utakmice davala nam je nadu i mogao se dogoditi i kazneni udarac za nas, i oni su igrali rukom pred svojim golom, ali tko će više znati kada je ruka kažnjiva, a kada nije.

Moram reći da mi je to suđenje baš izgledalo domaćinski, točno u tolikoj mjeri koliko je bilo potrebno da oni pobjede s minimalnom razlikom. Ostaje žal za propuštenim, ipak smo imali vodstvo do samog kraja, ali veseli onako kako smo igrali drugi dio pa se nadam da smo sposobni to nastaviti i sljedeće kolo - zaključio je Tošić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter