jokić napušta verudu

Nakon Simeunovića i kapetan "brodograditelja" prema izlazu

| Autor: Boris Vidulin
(Foto NK Uljanik)

(Foto NK Uljanik)


 Svaki ulazak kluba u viši rang zahtjeva određene promjene, preinake u sustavu, kadroviranje nekog ili nečeg, a sve kako bi se prilagodili na nove okolnosti. Jasno je da tako nešto nije mogao izbjeći niti Uljanik ulaskom u viši rang, odnosno u SuperSport Drugu ligu. Odlučili su se suradnju s Istrom 1961, koja im kao klubu partneru pomaže u igračkom kadru, ali i kroz trenere koji su proslijeđeni na Verudu.

To je zapravo odličan projekt za dobrobit mladih igrača koji skupljaju iskustvo igranja nižeg ranga prije nego li pokušaju biti prvoligaški igrači, ali i za Uljanik, koji bi teško mogao samo sa svojim kadrom biti konkurentan u drugoligašem društvu. No, postoje i oni koji ne gledaju blagonaklono na tu suradnju, tvrdeći da se gubi identitet Uljanika. To je potaknuto s više stvari, a najnoviji događaji daju im za pravo.

Počneš smetati

Još početkom sezone znalo se da će tajnik Dragan Stokić - Stole odustati od rada u Uljaniku, a prije nekoliko dana rekao je i konačno zbogom podužim osvrtom na društvenim mrežama. Objasnio je da više nema mogućnost cjelodnevnog rada, a između kluba i posla, za osam mjeseci odlazi u mirovinu, odabrao je odlazak iz kluba.

Zahvalio se svima sa kojima je surađivao, a zbog umora, stresa i nekih drugih pogleda, više nije dio Uljanika. Nitko nema pravo ne vjerovati onom što je napisao, no simptomatično je da samo četiri dana prije toga ima objavu na kojoj piše "Počneš da smetaš onda kada prestaneš da trebaš".

Nakon početnih nekoliko kola u klubu više nema niti Igora Lovrića, trenera vratara, baš nitko nikada nije objasnio iz kojeg je razloga odustao, a pred sam kraj prijelaznog roka klub je napustio i Milivoj SImeunović.

- Ulaskom u viši rang otvoreno mi je rečeno da ću manje igrati. Godine su tu, no ja sam želio biti dio kluba u drugoligašem društvu, želio sam se nametnuti i igrati. Kako mi to nije uspjelo, a u meni gori želja za igrom, smatram da još mogu u nogometu dati svoj doprinos, odlučio sam se na odlazak u Fažanu, dva ranga niže. Moram naglasiti da tu nema baš nikakve "zle krvi".

Uljanik se opredijelio za mlade igrače u kojima vidi budućnost, to je zapravo i ispravan put svakog kluba i ja to shvaćam. Ostajem u Uljaniku kao pomoćnik treneru Popoviću u omladinskim kategorijama, no od sada ću igrati za Mladost iz Fažane, a u meni će moji bivši suigrači imati najvećeg navijača - kratko je prokomentirao MIlivoj Simeunović svoj odlazak s Verude.

"Šum" u komunikaciji

No tu nije kraj odlascima "starijih" igrača jer se u tom kontekstu spominje i Sebastian Jokić, donedavni kapetan momčadi. On je bio nedostupan za bilo kakav komentar, ali se zna da više neće biti dio momčadi. Dugo je bio ozlijeđen, još prošle sezone, onda se vratio, igrao prvo kolo, i to pola sata, pa se opet dogodila ozljeda i bolest, da bi od prošlog tjedna konačno ušao u normalan proces treniranja.

Kako je klub baš njega odabrao za najavu susreta protiv Karlovca, očekivalo se da će se pojaviti barem na klupi, vjerojatno su to bila i njegova očekivanja, no to se nije dogodilo. Trener Sergej Banović će reći da računa na njega, ali samo ako je spreman, a smatra da to još nije, pa nije niti bio među kandidate za prošli susret.

Jokić misli suprotno, za klupsku stranicu reći će da je spreman zaigrati, da se osjeća dobro i da je spreman na sve napore. Očito je tu došlo do određenog "šuma" u komunikaciji, a u konačnici on drugačije gleda na ono što se događa u i oko kluba ove sezone i više se ne vidi u tom projektu te napušta Verudu nakon šest godina nošenja kapetanske vrpce. Kako i on još uvijek želi igrati, do kraja tjedna odlučiti će koja je njegova buduća destinacija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter