TREĆA LIGA ZAPAD

Buje i Pazinka najzadovoljniji, "praznim" Banjolama bod

| Autor: Boris Vidulin
OČEKIVANA POBJEDA - Nikola Ivetac (Pazinka)

OČEKIVANA POBJEDA - Nikola Ivetac (Pazinka)


Dvije pobjede, dva remija i dva poraza, to je rezultat šestog kola kojeg su ostvarile momčadi iz Istarske županije u Trećoj ligi zapad. Najzadovoljniji mogu biti igrači iz Buja, oni su bili najuvjerljiviji i s visokih 3:0, pogocima Vadnova, Krizmanića i Rakovića bili bolji od Halubjana te se popeli na četvrto mjesto prvenstvene ljestvice.

Bez pobjede

Pobjedu, tek nešto manju, 2:0, ostvarila je i Pazinka i to, kako je pedantno izbrojio delegat, pred 137 gledatelja. Ona je bila i očekivana, Cres se još nije sastao s bodom u dosadašnjem dijelu trećeligaškog prvenstva, a s po jednim pogotkom sredinom svakog djela susreta, Ivetac i Maružin su učinili ono što se i očekivalo od pazinske momčadi.

Podjela bodova dogodila se u Rovinju i Banjolama. Na Valbruni još čekaju prvi sezonski trobod, Naprijed je bio prilika, ali do više od boda, odigrali su bez pogotka, se nije moglo. U Banjolama je gostovala Kraljevica, imala vodstvo 2:0 i 3:1, da bi na kraju došla samo do boda. Domaćin evidentno »ispražnjen« nakon kup utakmice protiv Dinama, zadovoljan je i bodom kojeg su osigurali Dadić, Vujačić i MIljanić.

Nažalost po Banjole, na neko vrijeme su ostali bez svog prvog vratara Matka Tepšića koji je morao na operaciju čeljusti, Naime, sredinom prvog djela u utakmici Kupa Hrvatske krenuo je na loptu na vrh kaznenog prostora, isto je učinio i Sandro Kulenović te mada je bilo jasno da će ju vratar prvi pokupiti, napadač Dinama nije stao te se doslovno zakucao u njega i ozlijedio ga.

Blackout Labinjana

Iako je nastavio braniti, nakon susreta ustanovljena je težina ozljede pa će sad na vrata Banjola 18-godišnji Mateo Božac, a na klupu dvije godine mlađi Luka Bulat.

Poraze su zabilježili Medulin 1921, minimalni 1:0 u Crikvenici te Rudar u Kostreni. Njima je to prvi put da teren napuste pognute glave i odmah su izgubili čelnu poziciju, upravo od Pomorca. Dogodio se početni »blackout« kod Labinjana jer su već nakon 15 minuta bili svjesni da je utakmica završila. Nakon četiri minute bilo je 1:0, nakon sedam 2:0 i konačnih 3:0 nakon samo 15 minuta igre.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter