sportski direktor mladosti

Fažanski četvrtoligaš pojačat će se s nekoliko igrača Uljanika 

| Autor: Boris Vidulin
POJAČAVA FAŽANSKU MLADOST - Milivoj Simeunović

POJAČAVA FAŽANSKU MLADOST - Milivoj Simeunović


Četvrto kolo Četvrte lige NS Rijeka bilo je u potpunosti u znaku domaćina koji su ostvarili svih šest pobjeda i sada više u ligi nema neporazenih momčadi. Umag je morao priznati da je Funtana trenutno bolja. Vlizlo bio je dvostruki strijelac, jednom je pogodio Banić, a za goste Čavarović. Prije nego li je pogodio, nije iskoristio kazneni udarac, a kad su svim silama nastojali preokrenuti rezultat, primili su pogodak.

OŠK je u Žminj doputovao pod dojmom prošlogodišnje pobjede 7:0 no ovog puta ih je dočekao drugačiji domaćin. Poveli su preko Damijanića, Zec je izjednačio, ali onda je 17-godišnji Krajcar ponovo doveo Žminj u vodstvo, a isto potvrdio bezvremenski Lepinjica. Primio je loptu skroz u kutu igrališta na visini dvanaest metara, s lakoćom se oslobodio dva čuvara dok je ulazio prema sredini, a onda kada su se ispred njega pojavila trojica protivnika pogodio sam kut nemoćnog vratara za 3:1. Na samom kraju konačni rezultat pogodio je Delšeno.

Istim rezultatom i Ližnjan je nadvisio Otočac, koji je čvrst protivnik na gostovanju i primaju jako malo pogodaka. Ipak, u Ližnjanu, gdje su se pojavili sa samo 12 igrača, nije bilo tako. Adžić i Ljubas u prvom dijelu te Ramadani i Balde u nastavku postigli su pogotke za uvjerljivu pobjedu, čime su nakon dva visoka poraza došli do dvije pobjede.

Mladost Fažana izgubila je i četvrtu utakmicu uzastopno, jedini su koji u ligi nemaju niti jedan bod, postigli su najmanje, tek tri, pogotka, a primili najviše 14. Posljednji poraz dogodio se u Gospiću gdje je istoimeni domaćin bio bolji 2:0.

- Iskreno rečeno malo smo lošije krenuli u pripreme i bili smo svjesni toga, prva dva kola imali smo Umag i OŠK-a, dvije po meni najjače momčadi lige, a isto tako baš niti jednu utakmicu ne možemo odigrati u punom sastavu, stalno nam nedostaje tri ili četiri igrača. Sve je to rezultiralo činjenicom da smo na posljednjem mjestu bez ijednog boda - reći će sportski direktor Mladosti Damir Šistek.

No niti u jednom trenutku u njegovom se glasu nije osjetila gorčina ili zabrinutost.

- Očito smo i mi malo pogriješili jer smo htjeli dati priliku našim mladim igračima. To smo i učinili, no pokazalo se da to treba činiti postepeno. Malo smo se zaletili, no kako smo odigrali tek četiri kola, siguran sam da će sve doći na svoje tim više što ćemo već od danas biti jači za neke iskusne igrače. Mogu reći da smo u klub doveli MIlivoja Simeunovića, a pred vratima je još jedan iskusni vratar te ofenzivni igrač prepun iskustva višeg ranga gdje je bio nositelj svoje momčadi i kapetan. Ne želim otkriti imena, ali se radi o igračima, uključujući i SImeunovića, koji će sigurno podignuti kvalitetu naše igre, pomoći našim mladima da steknu iskustvo, kako na treningu tako i na utakmicama.

Ne dvoji da će Mladost opet krenuti prema gore.

- Uz tu trojicu i našeg trenera Ivana Lajtmana, za kojeg tvrdim da je daleko najbolji u ligi, samo ćemo napredovati i biti sve bolji. Trenutni pogled na ljestvicu je ružan, no nije sve tako crno kako na prvu izgleda. NIsam nimalo zabrinut za budućnost, igrači nisu malodušni, vjeruju u sebe, neki poput Marina Ristića će se oporaviti od ozljede i bit ćemo opet pravi - najavio je Damir Šistek bolje dane na Olivi, za koju vjeruje da će biti njihov dom tek do kraja godine, a onda slijedi preseljenje na novo igralište.

Iz Uljanika je otišao iz Dragan Stokić - Stole, »Katica za sve« novih »brodograditelja« koji se od kluba s Verude oprostio na društvenim mrežama podužom objavom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter