ISTRA 1961

Predsjednik pulskog kluba smiruje tenzije nakon sukoba Tramezzanija i pulskih navijača u Šibeniku

| Autor: Roberto Car
U SUKOB ZBOG KAPETANA - Paolo Tramezzani i Slavko Blagojević

U SUKOB ZBOG KAPETANA - Paolo Tramezzani i Slavko Blagojević


Utakmica između Šibenika i Istre 1961 koja je zaključena remijem bez golova, iako su domaći više od poluvremena imali igrača više nakon opravdanog isključenja Slavka Blagojevića, nije izazvala pretjeranu raspravu. Pulska je momčad bila bolja do tog isključenja, a nakon što je sudac Tihomir Pejin kapetanu Istre 1961 pokazao drugi žuti, odnosno crveni karton, »zeleno-žuti« su mirno sačuvali bod i propustili priliku da iz kontre opasnije ugroze domaćeg vratara te tako osvoje pun plijen.

Ono što je izazvalo najviše polemika vezano za taj susret bio je incident između trenera Paola Tramezzanija i navijača pulskog kluba, Demona. Nakon povika da zamijeni Blagojevića, talijanski je trener nepotrebno ušao u sukob s navijačima. A sukob je nastavljen i nakon utakmice, što je još više doprinijelo neugodnoj situaciji. Dan kasnije krenule su priče o mogućoj namjeri trenera Tramezzanija da isprovocira razlaz s klubom, a oglasili su se i navijači koji su proljetos najviše zagovarali ostanak Tramezzanija u klubu.

Stati na loptu

Stoga smo o cijeloj toj situaciji porazgovarali s predsjednikom Istre 1961 Brankon Devideom Vincentijem.

- Vezano za ovu situaciju, mogu reći da smo žalosni zbog ovog incidenta koji se dogodio na utakmici u Šibeniku između našeg trenera i naših navijača. Vjerujem da su toj situaciji kumovale povišene tenzije, prozrokovane dinamikom same utakmice. To svakako nije bilo lijepo za vidjeti, no sad svi skupa moramo »stati na loptu« i učiniti sve što je potrebno da se u najvećoj mogućoj mjeri saniraju odnosi između trenera i navijača. Mi ćemo, kao klub, usmjeriti sve naše aktivnosti u tom smjeru jer je za boljitak kluba naprosto neophodno zadržati i očuvati jedinstvo. Sinergija koja je postojala između trenera i navijača na kraju prošle sezone mora biti putokaz kojeg moramo slijediti. Zaista vjerujem da ćemo uspjeti savladati ove prepreke i postići pomirbu - rekao je predsjednik Istre 1961 Branko Devide Vincenti.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter