incident u šibeniku

Tramezzani i Demoni "zaratili" zbog Blagojevića

| Autor: Ivica Cerovac
(Snimio Hrvoje Jelavić/Pixsell)

(Snimio Hrvoje Jelavić/Pixsell)


Blijedu nogometnu predstavu na Šubićevcu u potpunosti je zasjenio incident koji je započeo već tijekom utakmice i potom eskalirao po njenom okončanju, a u kojem su glavni akteri bili trener Istre 1961 Paolo Tramezzani i Demoni. Premda niti iz kluba niti iz redova njegovih najvjernijih navijača, barem za sada, nisu željeli izlaziti s nikakvim službenim priopćenjem, definitivno nije bilo ugodno gledati i slušati cijelu tu situaciju, koju ne treba dovoditi u vezu s onom zabilježenom na "Drosini" tijekom ogleda s Lokomotivom.

Tom se prilikom talijanski strateg požalio kako ga je jedan navijač sa zapadne tribine vrijeđao na osobnoj razini, s čime se on nikad dosad nije susreo u svojoj karijeri i to nema namjeru tolerirati, dok se sada "zakuhalo" oko Slavka Blagojevića.

Sve je krenulo u 15. minuti, kad je Blagojević "počupao" za dres Kulušića i za to dobio prvi žuti karton, na što je uslijedila reakcija s dijela tribine na kojoj su bili gostujući navijači uz poruku "Paolo cambialo". Tramezzani je odmah krenuo prema tribini uz riječi "stai zitto" i krenula je svađa te je čak u jednom trenutku pozvao jednog od navijača da se dođu obračunati "jedan na jedan". Situacija se nekako smirila i onda je Blagojević dobio drugi žuti karton nakon čega nije uslijedio novi konflikt jer je Tramezzani ostao u svom trenerskom prostoru, dok se od strane Demona čulo tek cinično "bravo" kao reakcija na njihovu neprihvaćenu sugestiju.

Po okončanju utakmice "zeleno-žuti" su došli pozdraviti navijače koji su im, neovisno o ovoj priči, cijelo vrijeme davali podršku i, u konačnici, bili zadovoljni njihovom reakcijom nakon isključenja i osvojenim bodom igrajući sat vremena s čovjekom manje. No, pritom nisu željeli preći preko Tramezzanijevog ponašanja koje je, po njihovom mišljenju, bilo neprimjereno i lišeno poštovanja te su zatražili od igrača da ga pozovu, nakon čega je temperamentni Talijan prišao ogradi i započelo je "drugo poluvrijeme".

Krenulo je deranje s njegove strane, Demoni mu nisu ostali dužni i svašta se tom prilikom izgovorilo. Srećom, sve je ostalo samo na verbalnom obračunu, premda su situaciju morali smirivati igrači i članovi stručnog stožera Istre 1961, ali i osobe zadužene za održavanje reda na Šubićevcu.

Na kraju je svatko otišao svojim putem, no definitivno će iza svega ovoga ostati poprilični repovi te je pitanje hoće li i u kojoj mjeri trener i dalje imati potporu najvjernijih klupskih navijača, koji su čak u jednom trenutku i zaprijetili da će ga otjerati iz kluba ako ih ne bude poštivao. Kako će se rasplesti priča na relaciji Tramezzani - Demoni saznat ćemo brzo, jer već u petak na "Drosinu" stiže Osijek i stav koji će na toj utakmici sjever zauzeti prema domaćoj klupi, dat će nam odgovore na mnoga pitanja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter