ISTRA 1961

Zeleno-žuti sutra traže prekid crnog niza. Valinčić: Moramo se prilagoditi terenu

| Autor: Roberto Car
(Snimio Sanjin Strukić/Pixsell)

(Snimio Sanjin Strukić/Pixsell)


Nogometaši Istre 1961 odradili su danas na "Drosini" taktički trening i potom se oko podneva ukrcali u autobus koji ih je odveo put Šibenika gdje će sutra protiv istoimenog domaćina od 18 sati igrati susret 8. kola. Prema Dalmaciji nisu krenuli Kadušić koji pauzira zbog tri žuta kartona te ozljeđeni Ćalušić, Čuić i Keller. Zbog nedostatka veznih igrača pozvan je Žgomba koji igra na dvojnoj registraciji u Uljaniku, a na put je krenuo i Luka Bogdan.

- Igrači odrađuju dobro treninge, iskazuju volju da reagiraju jer se nalazimo u negativnom razdoblju pošto dolazimo iz dva poraza. Normalno da nam nedostaje zadovoljstvo da osvojimo tri boda - rekao je trener Paolo Tramezzani. - Šibenik želi pobijediti, mi želimo pobijediti, oni će igrati čvrsto, mi ćemo igrati čvrsto.

Rekonstrukcija

U Šibeniku se očekuje dvoboj sličan onom u Varaždinu. Čvrst domaćin koji imperativno traži pobjedu i težak teren.

- Uobičajeno je da ako igraš kao u Varaždinu, kući doneseš bod, a zaslužuješ i sva tri. Put da se osvoje bodovi je onaj kojeg moji igrači slijede kroz trku, koncentraciju i zalaganje. Mi u ovom trenutku rekonstruiramo momčad. Kad nešto moraš rekonstruirati, krećeš od temelja. Prošle sezone smo imali jednu momčad, ali te momčadi sad više nema. Izgubili smo važne karike i sad smo doveli nove igrače s kojima treba raditi i kojima treba dati vremena.

Meni se sviđa raditi s mladima, sviđa mi se počinjati ispočetka i stvarati novu momčad. Za rast treba vremena. Vrlo sam zadovoljan našim igrama u zadnja dva susreta, s Lokomotivom i Varaždinom. Nažalost, rezultat je taj koji potom mijenja sud o igri. Odigramo li tako i u Šibeniku, imat ćemo mogućnost da upišemo još jedan dobar nastup. Hoće li to biti dovoljno za pobjedu, vidjet ćemo.

Iako je trener bio zadovoljan nastupom u Varaždinu, dosta se griješilo u izgradnji napada. Bilo je puno krivih dodavanja na što je svakako utjecao i teren.

- Bili smo precizniji od domaćina, tako pokazuje statistika. Na onom je terenu bilo teško ostati na nogama, što znatno otežava kontrolu lopte. Umjesto jednog poteza, treba napraviti dva, tri. Znamo da imamo određenu kvalitetu i želimo je podići. Znamo da imamo predispozicije da igramo na određeni način i da to moramo poboljšati.

No, objektivno, meni se svidjelo kako su moji igrači odigrali taj susret. Trebali smo dobiti jer smo imali priliku Vuka u 75. minuti, a potom su oni zabili gol. Od 60. do 75. minute nisam bio zadovoljan, govorio sam da želim pobijediti - dodao je talijanski stručnjak.

Danas bi se na Šubićevcu u prvi sastav trebao vratiti Moris Valinčić i zauzeti svoju poziciju na desnom boku.

- Nadam se da ćemo doći do željenog rezultata, do pobjede jer u svakoj utakmici idemo na pobjedu. Oni su dobra, kompaktna ekipa s dobrim pojedincima. U HNL su ušli malo osporavani, što im je bio dodatni motiv i pokazali su da mogu igrati protiv svih - rekao je Valinčić. - Mi svaki tjedan dobro radimo na treninzima, motiva ne nedostaje te svaki igrač treba samo ispuniti zahtjeve koje su postavljeni pred njega i mislim da ćemo tako uzeti tri boda.

Za Šibenik se mislilo da će proći kao Rudeš lani.

Maraton

- Prvenstvo je tek počelo, ali Šibenik nije ona momčad koja je lani igrala Prvu NL. Doveli su bivšeg reprezentativca Santinija u napadu, imaju Božića i Majića koji su isto igrali vani, a sad su doveli i Gržana.

Pulski je sastav u zadnje vrijeme pao rezultatski.

- Ne bih rekao da smo podbacili, možda se neke stvari ne poklope, mislim da smo neke utakmice dobro odigrali, ali se nije posložilo da pobijedimo. Najbitnije je da nemamo uspona i padova, Treba držati neku konstantu u igri. Uspijemo li u tome, a prvenstvo nije sprint nego maraton, mislim da se možemo dizati i rezultatski.

Pogotovo uz dobar rad na treningu. Teren? Utječe na način igre, moramo se prilagoditi terenu, ali ako si maksimalno u svakom duelu, svakom dodavanju, ne bi trebalo biti problema, a prekidi su sastavni dio igre. Čak 30 posto golova pada iz prekida, tako da je to važan segment - dodao je Valinčić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter