prvo kolo kupa hrvatske

Trener Banjola nakon utakmice na Prematinki: Jako sam zadovoljan kako smo se pokazali

| Autor: Roberto Car
(Snimio Sergej Drechsler)

(Snimio Sergej Drechsler)


Dinamo je odradio obvezu, pobijedio je po očekivanju, a s obzirom na formu i pokazao igru koja se mogla očekivati te je sada jasno da imaju poteškoće pobijediti momčad iz četvrtog ranga natjecanja. Bili su skromni i daleko ispod svog renomea. Banjole su se pokazale u vrlo dobrom izdanju, definitivno puno bolje od očekivanog, parirale su kvalitetnijem protivniku svih nešto više od dvadeset minuta, a do pred sam kraj držali aktivni rezultat.

Teško se može reći da je neriješeni rezultat "visio u zraku" u nastavku utakmice, Dinamo je kontrolirao utakmicu ali je domaćin ipak imao nekoliko udaraca iz kuta i kontra napada iz kojih su mogli iznenaditi.

Riječi trenera

Sandro Perković (Dinamo): Najvažnije u ovoj fazi je bilo da prođemo dalje i da se nitko ne ozljedi. Uspjeli smo i u jednom i u drugom. Odlično smo ušli u utakmicu, dinamika i glad za golovima su bili primjetni. Baš smo bili dobri. Rano smo poveli, brzo vodili 2:0 i dobio sam dojam da smo krenuli umirati u ljepoti. Nije nam bilo bitno napraviti pravi pas i uposliti igrača u dobroj situaciji, već smo htjeli igrati atraktivno.

Malo smo se pogubili, a u nogometu se te stvari kaznjavaju i mi smo vrlo brzo bili kažnjeni. Sad smo u takvom momentumu i sve dok ne prelomiš utakmicu, rezultat je u opasnosti. Čestitam i kolegi na klupi Banjola, momčad mu igra čvrsto, koncepcijski dobro, a nisu čak niti fizički pali. svaka im čast. Ambijent? Osjećali smo se stvarno dobro, lijepo i želim Banjolama puno sreće u daljenjem natjecanju.

Jesu li neki igrači iskoristili prilikuda se nametnu?

- Imamo širok roster od 26 igrača, oni su svi profesionalci. Luka Stojković je odigrao odličnih prvih 20, 25 minuta, bio sam jako zadovoljan. Ali uopće mi se nije svidjelo kako je igrao od 25. minute do poluvremena. On je mlad igrač, izašao je iz teške ozljede, ali te će stvari morati popraviti ako misli doći tamo gdje on po svemu zaslužuje.

Dragan Tomić (Banjole): - Nadao sam se da im možemo određeno vrijeme parirati. Nismo dobro otvorili, rano smo primili gol, potom je bilo još nekih šansi za njih jer smo mi bili malo zbunjeni i impresionirani. Poslije smo se posložili i ljepše izgledali. Pred sam kraj smo malo pali jer su neki igrači morali izaći. U principu, jako sam zadovoljan kako smo se pokazali, kakav smo otpor pružili Dinamu.

Možda oni nisu igrali s prvim sastavom, ali velika većina njih je u rotaciji. uspjeli smo se par puta dići i izaći van, nije da smo se cijelo vrijeme branili i igrali "bunker". Bili smo i opasni, imali par prekida, čak smo zabili i gol, ali je bilo zaleđe, a imali smo i još jednu dobru situaciju. Stali smo u niski blok i parirali im i par puta lijepo izašli. Jedno vrijeme smo čak imali situaciju pod kontrolom.

Nakon ovakvih utakmica obično slijedi "pražnjenje" što bude opasno za nastavak prvenstva.

- Bit će mi jako teško, ovakve utakmice isprazne igrače, istroše ih psihički i fizički. Uvijek ima i nezadovoljnih koji su razočarani što nisu igrali. Htio sam nagraditi sve igrače, da uđu svi, ali nisam htio razbijati ritam igre. Osim toga, imali smo samo pet zamjena. Nadam se da ćemo se što prije resetirati. nama je primarni cilj da "plivamo" u Trećoj ligi, da ostanemo u njoj bez nekih velikih stresova.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter