KUP HRVATSKE

U Banjole stiže prvak države: Nogometna fešta na Prematinki dugo će se pamtiti

| Autor: Boris Vidulin
(Foto: Facebook)

(Foto: Facebook)


Bit će to jedan od najvećih dana u povijesti nogometnog kluba Banjole, dan kada će u službenoj utakmici ugostiti prvaka država i aktualnog sudionika LIge prvaka, Dinamo Zagreb. Bilo je već slučajeva da poneki prvoligaš svrati na Prematinku, doduše dogodilo se to u tijeku priprema kada su koristili teren za treniranje. Posljednji primjer je Rudeš u vrijeme kada su bili prvoligaši, ali utakmica takvog renomea u Banjolama se još nije odigrala. O tome kako teku pripreme pojasnio nam je predsjednik kluba Vlado Ribić, koji ne skriva da je »dinamovac« od rođenja i da mu je drago što će ugostiti klub za koje navija od mladih nogu.

Dodatne tribine

- Mislim da smo mi još prije nekoliko dana napravili gro priprema, sada smo u završnoj fazi svega. Na redu su tek neke sitnice i siguran sam da će to biti događaj kojeg će naš klub pamtiti. Montirali smo dodatne tribine oko igrališta, dvije velike uz one naše postojeće betonske. Jednu veliku na uzvisini iza južnog gola, dok sa jedne strane to nije moguće jer se tamo nalazi pomoćni teren. Na tom mjestu će biti naša djeca iz omladinskog pogona, a VIP tribina će biti uz naš objekt iza drugog gola. U stalnom smo kontaktu s Dinamom, komuniciramo na dnevnoj bazi, sve je tu u granicama normale, oni nemaju neke posebne zahtjeve.

Najavili su 320 svojih navijača, odnosno Bad Blue Boysa koje ćemo smjestiti na jednu od tribina i naravno da će oni biti odvojeni od ostatka gledatelja. Njih će pred susret u Banjole dopratiti policija, na kraju će ih i ispratiti iz grada, nadam se da neće biti problema s drugim navijačkim skupinama koje bi mogle sresti na našem području, Mi kao Banjole, odnosno organizatori, učinili smo sve što je u našoj moći i što smo morali kao bi sve proteklo u sportskom ozračju. Policija nam je isto tako dala određene smjernice, na nama je da ih odradimo, odnosno da ih se pridržavamo, dogovorili smo sve detalje, i tu ne bi trebalo biti baš nikakvih problema, rekao je prvi čovjek kluba iz Banjola Vlado Ribić.

Naglasio je i tko je bio od velike pomoći.

- Uz sve naše sponzore i prijatelje kluba koji su s nama stalno, ova organizacija ne bi bila moguće bez velike potpore Općine Medulin koja nam stoji na usluzi pa im se želim i javno zahvaliti. Mi smo mali klub, nakon dugo godina izašli smo iz okvira županijske lige, sada smo dva ranga više i polako rastemo, ali je ova utakmica daleko iznad naših okvira i nemoguće je to sve odraditi sam. Mi ćemo imati tisuću sjedećih mjesta i oko 200 stajaćih i isto toliko ljudi i očekujemo jer za nešto više od toga jednostavno ne postoji kapacitet - otkriva predsjednik Banjola.

Pogled u nebo

Samo za jedan potencijalni problem nemaju rješenje.

- Nadamo se lijepom vremenu, uložili smo puno svojeg vremena na volonterskoj bazi, uložena su znatna financijska sredstva i toplo se nadam da će nas kiša poštedjeti. Prognoza trenutno nije na našoj strani, i ako bude i malo padalo to nije neki problem, samo da ne bude jakog pljuska. Nemamo natkrivenu niti jednu tribinu i za ovaj slučaj ako se dogodi nemamo rješenje. Sada ću reći nešto što možda ne bi trebao, ali da sam ja imao saznanja prije nego li smo krenuli u organizacije ove utakmice, sve bi bilo drugačije. Naime, išli bi igrati na Maksimir, došli tamo kao gospoda, Dinamo bi to definitivno prihvatio i kraj priče. Naši bi dečki sigurno bili zadovoljni i za njih bi to bio istinski doživljaj, nastupiti u Zagrebu. Ovako se mučimo svi u i oko kluba, a vremenska nepogoda ti to sve može učiniti bezvrijednim. Znam, teško bi to prihvatili svi oko mene, ovo je jedinstvena prilika za svakog od nas, počevši od uprave pa do svakog igrača, da se na našoj Prematinki ugosti Dinamo, ponosni smo zbog toga ali da su to napori, jesu- istaknuo je Vlado Ribić koji će na kraju reći da mu je bez obzira na sve ipak drago što se sve događa na njihovom igralištu i još jednom zahvalio baš svima koji sudjeluju u organizaciji definitivno najveće utakmice u 63 godina duge povijest NK Banjole. 

Motiva sigurno neće nedostajati

O očekivanjima u rezultatskom smislu malo je deplasirano govoriti kada se na terenu nađu klubovi renomea Banjola i Dinama.

- Od svojih igrača očekujem da daju sve od sebe, motiva im ne bi trebalo nedostajati. Očekujem da uživaju i igri i u tih 90 minuta budu kvalitetni kao i na prvenstvenim susretima. Neka pokažu da nisu slučajno dobili priliku da igraju protiv Dinama. Iskreno, naš protivnik i nije u nekom stanju, Banjole će im biti treće uzastopno gostovanje, a na prva dva su primili 13 pogodaka, uz napomenu da im je vratar bio najbolji igrač tih utakmica. To dovoljno govori o njihovoj formi i valjalo bi iskoristiti tu situaciju - pola u šali, a pola u zbilji, rekao je čelni čovjek Banjola Vlado Ribić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter