PRVA ŽNL

Istra sa sedam mlađih igrača najugodnije iznenađenje

| Autor: Boris Vidulin
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


ISTRA PULA: 0

ŠTINJAN: 0

PULA - Igralište Fortin. Sudac: Amel Dizdarević (Radmani). Pomoćnici: Krčalić (Radmani), Nikolić (Poreč). Žuti kartoni:Simetić, Divković (Istra), Gračić (Štinjan).

ISTRA PULA: Ofak, Tomanić, Dabić, Žilo, Kinkela (od 82. Magdić), Kostešić, Božac (od 71. Verhas), Divković, Pušar, Simetić, Šabić (od 78. Škiljan).

ŠTINJAN: Dragun, Ćeranić (od 51. Urošević), Malobabić, Hasanović (od 34. NIkolić), Hasanbašić, Šistov, Jelenić, Trešnjić, Grahovac (od 61. Ilinčić) Giovannini, Gračić.

Mladost

U derbiju kola dviju stopostotnih momčadi, pulska Istra i Štinjan odigrali su čvrstu i tvrdu utakmicu u kojoj nije bilo golova. Iako će ostati dojam da su i jedni i drugi prije svega željeli ostati neporaženi, otvorena igra u kojoj su oba vratara bila u glavnim ulogama pokazuje drugačije. Obje su momčadi bili domaćini, Fortin je teren gdje igraju svoje utakmice s tom razlikom što Štinjan tu i trenira, a činjenica je i da su puno iskusniji pa je tu bila mala razlika koju je bila primjetna na terenu. Istra sa sedam mlađih igrača u prvom sastavu, s još tri na klupi, pokazala je zašto je trenutno najveće iznenađenje prvenstva, a samo zahvaljujući nekoliko izvrsnih reakcija Ivana Draguna na vratima gostiju to nisu prezentirali i u derbiju. Štinjan jači u duelima, prijetili su preko Jelenića i Trešnjića, ali je na vratima Istre bio odlični 17-godišnji Erik Ofako koji je sve neutralizirao pa je ostalo 0:0.

U subotu su Smoljanci Sloboda bili bolji od Dajle, kojoj nikako da krene. Pogodili su Antonio Pamić i Mladen Prodanović pa su i dalje neporaženi iako im igre nisu uvjerljive. Veliko iznenađenje je i Potpićan Učka 72 koji je konačno iskoristio domaći teren u trećem pokušaju. Pobijedili su Višnjan 1957 i to nakon dva pogotka Mattea Celića, jednog iz kaznenog udarca te Riccarda Celića. Na to nije utjecalo niti igranje s igračem manje gotovo cijelo drugo poluvrijeme, s obzirom da je Antonio Fornežar u 55 minuti pocrvenio. Jutarnju matineju odigrali su Marčana i Iskra, dvije momčadi bez pobjede, a prvu su ostvarili gosti s Vineža. Već nakon 25 minuta bilo je 0:3. Tarik Malkić u 10. te An Lee Krasnići u 15. i 25. minuti posve su utakmicu uveli u izvjesnost.

Niti sjena

Marčana koja nije niti sjena momčadi prošle godine uspjela je tek nakon kaznenog udarca preko Luke Birkića postići počasni pogodak iako su pola sata imali igrača više, kod Iskre igru je prije vremena morao napustiti Ajdin Trumić. Vodnjan se nakon druge uzastopne pobjede popeo na drugo mjesto na ljestvici, a najzaslužniji za to je njihov najbolji strijelac Edin Kruškić koji je u posljednjoj minuti prvog i drugog dijela s dva pogotka pogotka »potopio« Vrsar na njihovom igralištu. S igračem manje do prve pobjede došli su i igrači Velog Vrha, i to u Rovinjskom Selu kojima je to prvi poraz. Presudio je Daniel Jelenac početkom susreta, a mora se naglasiti kako je Josip Žgomba »pocrvenio » krajem prvog dijela, no igrača više domaći nogometaši nisu znali iskoristiti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter