ISTRA 1961

U obrani stalno curi, ali veliki je problem igra prema naprijed

| Autor: Roberto Car
(Snimila Leona Teodorović / Glas Istre)

(Snimila Leona Teodorović / Glas Istre)


Nakon teškog rasporeda kojeg je Istra 1961 imala u prva četiri kola, u kojima su "zeleno-žuti" igrali s tri najjača hrvatska kluba, Dinamom, Rijekom i Hajdukom, očekivalo se da u sljedeća tri kola oplode startna četiri boda. Naime, ta su im tri kola donosila dvoboje s klubovima njihovog ranga, Slaven Belupom, Lokomotivom i Varaždinom. Doimalo se to idealnom prilikom da pulski sastav obogati bodovni konto i time potvrdi najave trenera Paola Tramezzanija da se pulska momčad može boriti za gornji dom HNL-a.

Međutim, stvari se nisu posložile prema željama. Nakon slavlja u Koprivnici, koje je podgrijalo nadu u uspješniji start sezone, usljedila su razočaranja, porazi od Lokomotive na "Drosini" i Varaždina u gostima. Dovoljno da nakon sedam kola pulski sastav ostane na sedam osvojenih bodova. Bodovni učinak čak i nije toliko loš, ono što doista zabrinjava su predstave "zeleno-žutih" u zadnjim ogledima, posebno protiv Lokomotive i Varaždina.

Talijanski stručnjak je od svog dolaska u Pulu ponavljao da mu je primarni zadartak posložiti igru u fazi obrane, a potom se okreće fazi napada. Nakon dva visoka poraza na startu prvenstva od Dinama (5:0) i Rijeke (4:0), Tramezzani je pronašao odgovarajuću postavu i taktički raspored. Opredijelio se na koncu za trojicu pred Majkićem, koju sačinjavaju Ivanišević, Marešić i Koski te četvorku, ili petorku, pred njima, ovisno o tome igra li s dvije ili tri špice. Međutim, u fazi obrane i dalje curi.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter