FUTSAL

Bepo Paus, povratnik u redove Puljana: Ono što sam očekivao, to sam i dobio

| Autor: Ivica Cerovac
(Foto: Futsal Pula)

(Foto: Futsal Pula)


Tri tjedna priprema za novu sezonu ostala su iza Stanoinvest Futsal Pule. Trener Alvaro Martinez Castillo još uvijek nema na raspolaganju trojicu reprezentativaca koji nastupaju na Svjetskom prvenstvu u Uzbekistanu, Davida Mataju, Niku Vukmira i Stevea Bendalija, ali to ne sprječava ostatak momčadi da radi »punom parom«. Odigrane su i dvije prijateljske utakmice te su u dvoboju hrvatskih prvoligaša Puljani svladali vinkovačku Aureliju s 3:2, dok su s ukrajinskim prvoligašem Sokilom odigrali 3:3.

- Pripreme su u punom jeku i noge su nam još uvijek teške, što je i normalno, no trener tempira treninge kako bismo na utakmice došli koliko-toliko svježi. Po meni, obje utakmice smo dobro odigrali, ali puno stvari nam tu još fali, a najviše tri jako dobra igrača. Bez njih ipak to nije isto - rekao je Bepo Paus. - Prva utakmica je uvijek najteža i vidjelo se to protiv vinkovačke Aurelije. »Uletjeli« smo u nju iz punog treninga koji se ipak dosta razlikuju od utakmice, bez obzira što je prijateljska, a i dosta je novih igrača. Bolje je sve to skupa izgledalo protiv ukrajinskog Sokila, za kojeg smo znali da ima tvrdu i čvrstu momčad. Neke detalje smo mogli i puno bolje odraditi, ali želja i volja bili su prisutni, a vidjele su se i neke ideje u našoj igri.

Noviteti

Vidjeli su se na djelu i domaći juniori, a pulskoj publici predstavila su se i trojica stranaca pristiglih ovog ljeta, Brazilci Kelwin i Wendell te Jason Garcia iz Venezuele.

- Prije svega, dečki su karakterno odlični i brzo smo se svi od reda sprijateljili, premda golman priča samo portugalski, a druga dvojica španjolski i nešto malo engleskog. Srećom, postoji Google Translate - istaknuo je Paus. - U početku im je bilo malo teže, što je i normalno jer ipak su stigli u nepoznatu sredinu i nije se moglo očekivati da odmah po dolasku pokažu sve što znaju. No, dižu se iz dana u dan i pokazuju kako su s pravom dovedeni ovdje. Prvu utakmicu su dobro odigrali, na drugoj su bili još bolji i uvjeren sam da će nastaviti rasti kako se početak sezone bude približavao.

I Pausa u jednu ruku možemo svrstati u nova lica, jer se nakon tri godine provedene u redovima zagrebačke Uspinjače, vratio u matični klub.

- Znao sam da će me ovdje dočekati najveća razina futsala i ono što sam očekivao, to sam i dobio. Premda, povremeno se na treninzima pojave neke sitnice nakon kojih ostanem zaprepašten, jer možda još uvijek nisam svjestan koliko se na ovoj razini treba biti detaljan - priznao je Paus. - To sam htio, zbog toga sam se vratio u Pulu i s ova tri tjedna mogu reći da sam prezadovoljan. Zadovoljan sam i sa sobom te kako prihvaćam stvari s kojima se dosad nisam susretao, ali ovo je tek početak i ima tu još puno mjesta za napredak. Susreo sam se s mnogo noviteta i nije to sve skupa još onako kako bi trebalo izgledati, ali mislim da sam na dobrom putu.

I pulska momčad je na dobrom putu da postane jedan od glavnih pretendenata u borbi za trofeje, ali daleko od toga da je konkurencija tijekom ljetne stanke spavala zimski san.

Superkup

- Trener je odmah rekao da želi 12 igrača koje može rotirati, po trojicu na svakoj poziciji, uz još par juniora spremnih da uskoče. Jedino se tako može ostvariti neki rezultat, da unutar momčadi bude borba za pozicije te da nitko nije siguran hoće li i koliko igrati. Bit će to dobro i za nas igrače, jer ćemo tako svi rasti - uvjeren je Paus. - Što se tiče ostalih klubova, gledamo li po imenima i igračima koji su dovedeni, ovo će definitivno biti najjače prvenstvo u povijesti, kao što je i trener već rekao. I drugi su puno uložili te nas čeka neizvjesna sezona, čiji će uvod biti Superkup u Zagrebu, na kojem ćemo u polufinalu igrati protiv Dinama, dok drugi par čine Square i Olmissum.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter