PREDSJEDNIK UEFA-E

Aleksander Čeferin primio predstavnike NK Istra 1961 tijekom svog boravka u Istri

| Autor: Glas Istre
Aleksandar Čeferin i Fabio Ivinić

Aleksandar Čeferin i Fabio Ivinić


Ovog vikenda, predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin boravio je na Weekend Media Festivalu u Rovinju, gdje je u formatu "jedan na jedan" raspravljao o najvažnijim temama iz svijeta europskog nogometa. Čeferin je podijelio svoja razmišljanja o trenutnim i budućim izazovima s kojima se suočava sport.

Također, predsjednik Čeferin je izdvojio sat vremena i održao zanimljiv sastanak s predstavnicima NK Istra 1961 tijekom kojeg se razgovaralo o razvoju kluba i projektima na kojima klub radi. Član Uprave NK Istra 1961, Fabio Ivinić nam je nakon sastanka prenio svoje dojmove sa sastanka:

- Prije svega, želim zahvaliti gospodinu Čeferinu što je unatoč svom zgusnutom rasporedu pronašao vrijeme za razgovor s nama. Predsjednik Čeferin je već ranije pokazao svoju veličinu i podršku našem klubu. Podsjećam da je početkom travnja gospodin Čeferin podržao naš event "Nogometni dani Branka Bubića – Bube", kojeg organizira NK Istra 1961 u suradnji s Deportivo Alavesom i LaLigaom, i tom prilikom putem video walla, kao prvi čovjek europskog nogometa, pozdravio sve prisutne i prigodnim riječima poželio uspjeh svim mladim natjecateljima turnirskog djela programa.

Također, izrazio je podršku znanstvenoj konferenciji, koja je bila sastavni dio projekta, a bavila se ključnim temama iz svijeta sporta i nogometa, poput televizijskih prava, sjecišta između turizma i sporta te razvoja nogometne infrastrukture.

Predsjednika Čeferina smo također upoznali s ključnim aspektima vezanim uz NK Istra 1961 i projekte kluba – od vlasničke strukture i financijske situacije u kojoj je bio klub prilikom njegovog preuzimanja od strane grupacije Baskonia-Alaves, do strategije razvoja kluba, organograma omladinskog pogona , sportskih rezultata i sve značajnijim uspjesima i rastu nogometne akademije. Posebno ga je impresionirao dio sastanka vezan uz projekt nogometnog kampa u Balama, za kojeg je istaknuo da je temelj budućeg rasta kluba i ključan ne samo za Istru, već i za cijelu regiju.

Gospodin Čeferin se složio da je naš projekt kampa iznimno važan za budućnost kluba. Također je izrazio spremnost pružiti savjete i podršku u daljnjem razvoju naših projekata, na čemu smo mu iznimno zahvalni, rekao je Ivinić, te dodao.

- I ovaj susret pokazuje kako UEFA, predvođena Čeferinom, prepoznaje važnost lokalnih inicijativa i projekata poput onih u NK Istra 1961, čime dodatno potvrđuje svoju predanost razvoju nogometa na svim razinama, zaključio je Ivinić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter