ISTRA 1961

Slavko Blagojević: Rezultat u Varaždinu nije realan, zaslužili smo barem remi

| Autor: Ivica Cerovac
(Snimio Josip Mikačić / Pixsell)

(Snimio Josip Mikačić / Pixsell)


Nastavio se pobjednički post nogometaša Istre 1961 u Varaždinu, kojeg su dosad u 16 navrata pohodili u lovu na tri boda i samo su se jednom kući vratili s punim plijenom. Bilo je to davnog 6. ožujka 2010. godine, kad su 2:0 slavlje nad tadašnjim Varteksom golovima potpisali Mislav Anđelković i Asim Šehić.

Više od 14 i pol godina kasnije, prognoze pred novi izlet »zeleno-žutih« u barokni grad uglavnom su se vrtjele oko dvije dileme, hoće li Varaždinci i po četvrti put u tekućem prvenstvu odigrati 0:0, ili će sraz momčadi koja teško prima pogotke i one koja ih rijetko postiže, odlučiti jedna lopta koja će završiti u nečijoj mreži.

Na kraju je zaživio ovaj potonji scenarij, Leon Belcar je u 78. minuti kaznio lošu reakciju Puljana u njihovom kaznenom prostoru i razveselio tisuću domaćih navijača, a rastužio grupicu Demona koja je i ovom prilikom zdušno bodrila igrače pulskog prvoligaša.

Upisala je tako Istra 1961 po prvi put ove sezone dva uzastopna poraza, učinak koji su joj mnogi predviđali na njenom startu, u kojem joj je »ples kuglica« u uvodna četiri kola dodijelio dvoboje s tri najbolja hrvatska kluba, Dinamom, Rijekom i Hajdukom.

No, izvukli su Puljani bod u ogledu sa Splićanima, »oplemenili« taj remi s dvije pobjede, domaćom nad Goricom i gostujućom nad Slaven Belupom te u više nego dobrom raspoloženju dočekali prvu reprezentativnu stanku u prvenstvu.

Podigli su dobri rezultati atmosferu na »Drosini« i oko nje, jer su potom slijedili susreti s »papirnato« slabijim protivnicima koji su nudili priliku da se »podeblja« bodovni saldo, ali kad se opet zakotrljala lopta hrvatskim travnjacima, narasli optimizam naglo je splasnuo i uslijedio je povratak u surovu realnost.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter