pognute glave

Poraz Uljanika na Verudi nakon 16 mjeseci

| Autor: Boris Vidulin
(Snimila Leona Teodorović)

(Snimila Leona Teodorović)


Nakon 15 utakmica bez poraza na Verudi, od svibnja prošle godine, Uljanik je pognute glave napustio teren, morao je priznati da su protivnici iz Zagreba bili, ne bolji, već samo s(p)retniji. Pobijedili su ih "dragovoljci" koji su samo na trenutke izgledali bolje, ali im je i to bilo dovoljno za prvu ovosezonsku pobjedu, iako bi im i bod bio "puna šaka brade". S istim razmišljanjem utakmicu bi završio i Uljanik, svaki bod je dobar, no shodno igri koja je bila pomalo usporena i bezidejna, doduše nisu niti gosti bili bolji, dogodilo se da su izgubili.

Postigli su prvi gol, nažalost u svoju mrežu, učinio je to Paolo Grbac. Gosti su izveli prvi udarac iz kuta, nije to bio ubačaj već samo prizemno dodavanje desetak metara bliže prema usamljenom Vargi, koji tek onda centrirao na pet metara od gola gdje se iskusnik domaćina nespretno okrenuo, lopta ga je udarila i skrenula u nebranjeni dio mreže.

Puno mučenja

Hrvatski dragovoljac je pokazao da je prosječna momčad koja se namjerila na neraspoložene igrače Uljanika, a da nemaju brzonogog tamnoputog malijskog igrača Sekoua Sanogoa bili bi i ispod toga. On je taj koji je jedini nešto pokušavao i uspijevao u tome, bilo da se radi o driblingu, pretrčavanju igraća, dodavanju ili zagrađivanju lopte, baš sve mu je išlo od noge.

Stvarao je velike probleme Krivičiću na desnoj strani, teško se najmlađi domaći igrač na terenu nosio s njim pa bi bio vjerojatno zamijenjen i da se nije ozlijedio u ranoj fazi utakmice. Umjesto njega u igru je ušao Rafael Sinožić, on je promijenio stranu s Lukasom Buićem, pa su stvari izgledale puno bolje.

Tu je i počeo period bolje igre domaćina koja je oplođena netom pred odlazak na odmor. Prije toga pokušavao je Perić-Komšić neprecizno, Grbac je suviše oklijevao i to dva puta, kao da je tražio potez koji se viđa na futsalu, a to je bio potez viška. Grbac je često ulazio u prilike, pucao neprecizno, ili u vratara nekako mlako, puno mučio i trošio pa kao da nije imao snage za dobru završnicu.

I onda netom pred odlazak na odmor, konačno dobar udarac, upravo Grpca. Varkom se oslobodio čuvara na petnaestak metara, gađao je suprotni donji kut, vratar se ispružio i obranio, a na odbijenu loptu natrčao usamljeni Pajković kojem nije bilo teško loptu proslijediti u praznu mrežu - 1.1

Gostima je očito odgovarala spora igra koja se odvijala i prvi dio susreta, ali i u samom nastavku. Čim je Uljanik odradio nešto malo brže pojavili su se problemi u obrani Dragovoljca. Tako su u 53. minuti izveli odličnu akciju Žgomba-Grbac-Pajković i Perić-Komšić, izigrali gotovo polovicu protivničkih igrača, pojavili se pred vratima Jerolimova, ali je potonji, vođa napada Uljanika, tek za korak bio u zaleđu pa je gol poništen. Nažalost bila je to jedna od rijetkih izrađenih prilika, jednostavno Puljanima nije im išlo.

Igrač manje

Gosti su zaprijetili dva puta, naravno u glavnoj je ulozi bio Sanogo, najprije je bio za malo neprecizan s desetak metara, a onda je pokazao startnu brzinu i dugi korak, pretrčao zadnju liniju domaće obrane, pojavio se na vrhu kaznenog prostora, Jurak je istrčao njemu u susret van svog gola i efektno zaustavio udarac koji je išao u okvir gola. S mislima na jedan bod koji bi prihvatili i jedni i drugi, krenulo se u posljednjih desetak minuta koje je ipak donijelo pobjedu Zagrepčanima.

Trener Sergej Banović do 73. minute izvršio je četiri zamjene, imao je pravo na još jednu, ali kako je to napravio u tri navrata, ta mogućnost je otpala i dogodio se problem. Možda je Travaglia bio u terenu desetak minuta bez značajnog učinka kada je zbog ozljede u pratnji doktora napustio teren i Uljanik je ostao s deset igrača. To su gosti iskoristili i tek nekoliko minuta nakon toga postigli pobjedonosni pogodak.

Duduković je sa šest metara pogodio vratnicu nakon ubačaja, lopta se vratila pred gol, sveprisutni Sanogo htio je glavom ponoviti udarac, ali je to učinio loše pa je lopta završila iza njega i to pravo na drugog internacionalca u crnim dresovima Charneya, koju jakim udarcem zakucava pod gredu za 1:2.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter