ISTRA 1961

Pulski prvoligaš danas dočekuje Lokomotivu, koju je posljednji put svladao prije nepune tri godine

| Autor: Ivica Cerovac
(Snimio Srećko Niketić/Pixsell)

(Snimio Srećko Niketić/Pixsell)


Danas će nogometaši Istre 1961, s početkom u 17.30 sati, ugostiti Lokomotivu koju su posljednji put svladali 1. studenog 2021. godine. Od igrača koji još uvijek stanuju u zeleno-žutoj svlačionici tu su utakmicu odigrala dvojica, Mateo Lisica i Slavko Blagojević, s tim da ovom potonjem ona, bez obzira na pobjedu, i nije ostala u najljepšem sjećanju, jer je zbog ozljede morao biti zamijenjen već u 25. minuti i na teren se potom vratio tek u drugom dijelu prvenstva.

Puljani su u konačnici iz dva kaznena udarca stigli do 2:1 pobjede, da bi potom deset puta odmjerili snagu s "lokosima" i pritom upisali učinak od pet remija i pet poraza.

Nepune tri godine kasnije, sve sugerira kako je napokon kucnuo trenutak da Istra 1961 svlada momčad protiv koje najduže iščekuje prvenstveni trobod. "Lokosi" još uvijek ne znaju za pobjedu u sezoni, a od dva dosad osvojena boda, jednog su "iščupali" u 97. minuti s "bijele točke" u domaćem dvoboju s Hajdukom.

U posljednja dva kola ostali su praznih ruku na domaćim ogledima sa Šibenikom i Varaždinom, a niti u Kupu ovog tjedna nisu briljirali te su u Samoboru gubili 0:2, da bi potom s četiri pogotka ipak nekako izvukli vizu za osminu finala.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter