ISTRA 1961

U šesnaestini finala pulski prvoligaš u Donjim Andrijevcima svladao domaći Tomislav

| Autor: Ivica Cerovac
(Snimila Leona Teodorović / Glas Istre)

(Snimila Leona Teodorović / Glas Istre)


Nogometaši Istre 1961 i šesnaestu su godinu u nizu slavili u šesnaestini finala Kupa Hrvatske. Posljednji put »zeleno-žuti« su u ovoj fazi lova na »Rabuzinovo sunce« zapeli davne 2008. kad ih je u Karlovcu, boljim izvođenjem udaraca s 11 metara, svladao istoimeni domaćin. Pozitivna tradicija nastavila se u Donjim Andrijevcima, gdje je pulski prvoligaš nadjačao domaći Tomislav.

Trenutačno vodeća momčad Treće NL istok odolijevala je do 70. minute kad je Puljane u vodstvo s »bijele točke« doveo Dario Marešić, a pobjedu je jedanaest minuta kasnije potvrdio Mario Čuić. Njih su se dvojica tako prometnula u udarne topnike Paola Tramezzanija, jedine koji su u šest dosadašnjih ovosezonskih utakmica dvaput zatresli protivničke mreže. Usto, kad oni zabijaju, Istra 1961 pobjeđuje, jer je Marešić u prvenstvu bio strijelac u domaćem trijumfu nad Goricom, a Čuić u gostujućem slavlju nad Slaven Belupom.

Šest promjena

Jučer su obojica bili precizni i tako »pogurali« Puljane u osminu finala, gdje će igrati protiv boljeg iz današnjeg dvoboja između Pitomače i Rudeša.

Čak šest promjena u početnoj postavi napravio je jučer Tramezzani, u odnosu na momčad koja je 31. kolovoza istrčala u Koprivnici i svladala Slaven Belupo u petom prvenstvenom kolu. Između vratnica je Majkića zamijenio Ćorić i tako upisao svoj ovosezonski debi, a na stoperskoj poziciji Iovu je zamijenio Koskija, koji se nalazi s mladom reprezentacijom Finske, te se tako priključio u zadnjoj trojci Marešiću i Ivaniševiću. Na lijevom boku ostao je Heister, na desnom je Valinčić dobio prednost nad Kadušićem, dok su umjesto Blagojevića i Ćalušića, kao zadnji vezni ovaj put krenuli Petrusenko i Maurić. Starteri na krilima i ovom su prilikom bili Lisica i Vuk, dok je umjesto Čuića od prvog sudačkog zvižduka u sredini ofenzivne trojke krenula »prava« špica Filet.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter