ISTRA 1961

Tramezzani došao na bod od Pamićevog dosega prije 9 godina

| Autor: Ivica Cerovac
(Snimio Damir Spehar / Pixsell)

(Snimio Damir Spehar / Pixsell)


Paolo Tramezzani je u Koprivnici odradio »okruglu« 20 utakmicu na klupi Istre 1961 i pobjedom nad »farmaceutima« učvrstio svoje šesto mjesto na »vječnoj« prvoligaškoj ljestvici pulskog prvoligaša te nastavio smanjivati razliku za trenerima kojima, zasada, gleda u leđa.

Talijanski stručnjak u dosadašnjih je 20 utakmica prikupio 30 bodova i ako nastavi u tom ritmu, uskoro bi mogao preskočiti još tri stepenice. Ispred njega trenutačno se nalaze Krunoslav Jurčić koji je u 24 prvenstvene utakmice za zeleno-žutim kormilom osvojio 33 boda, Darko Raić Sudar kojem je trebala 41 utakmica da prikupi 34 boda i Zoran Vulić koji je u 24 odrađene utakmice na konto »naslagao« 38 bodova.

Rezultat

Realno, njih bi Tramezzani trebao nadmašiti ove jeseni i zasjesti na treću poziciju, a kako stoje stvari, za nešto više morao bi po okončanju tekuće sezone produžiti svoj boravak na »Drosini«. Naime, drugu poziciju čvrsto drži Gonzalo Garcia, koji je u svoje dvije pulske sezone odradio 72 prvenstvene utakmice i osvojio 77 bodova, dok se nedodirljiv na vrhu poretka nalazi Igor Pamić s 233 boda osvojenih u 197 prvoligaških utakmica na kojima je vodio Istru 1961.

Upravo je Paminjo potpisao najbolji ulazak u prvenstvo pulskog kluba u dosadašnjih 12 izdanja Lige 10. Bilo je to u sezoni 2015/2016, njegovoj posljednjoj za kormilom Istre 1961 koje je napustio nakon 12 odigranih kola. Tad su »zeleno-žuti« u uvodnih pet susreta na »Drosini« svladali Slaven Belupo i Hajduk te remizirali s Interom, dok su u gostima upisali remi s Osijekom i poraz od Lokomotive.

Prikupila je tadašnja momčad, s Marcelom Heisterom kao standardnim starterom, osam bodova, a devet godina kasnije Tramezzani je stigao na korak od Pamićevog dosega i sa sedam bodova u pet kola ostvario najbolji start pulskog kluba otkad u njemu stoluje Grupacija Baskonia-Alaves.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter