druga nl

Jadran starta s Radnikom, Uljanik debitira protiv Hrvaca

| Autor: Boris Vidulin
(Foto NK Uljanik)

(Foto NK Uljanik)


Danas će od 17.30 sati stadion "Veli Jože" u Poreču i SRC Veruda u Puli biti poprišta početka nove nogometne sezone u SuperSport Drugoj NL. Oba naša županijska predstavnika bit će domaćini u 1. kolu, Jadran ugošćuje jednog od favorita prvenstva, momčad koja se i prošle godine borila za naslov prvaka do posljednjeg kola, Radnik Križevci, dok će u Puli gostovati Hrvace, klub iz Dalmatinske zagore kojeg vodi vrlo kontraverzni predsjednik Stipe Doljanin.

Porečani nisu mogli imat teži početak, jedina im je prednost domaći teren, iako se prošle sezone to nije tako pokazalo. Pripreme su odradili onako kako je planirano i sada će vrlo mlada momčad, u prosjeku stara tek nešto više od 21 godine pokazati što zna. Prijateljski susreti su pokazali kako trener Dalibor Šuran nema previše manevarskog prostora, uglavnom se igralo s istom prvom postavom, korekcije su bile minimalne, tek igrač ili dva i bilo bi iznenađenje da tako ne krene i u prvom kolu.

Doduše, posljednji tjedan na treninzima se pojavilo novo ime, Basit Akinola Jabita. To je napadač iz Nigerije koji ima iskustva igranja u ovom rangu za Opatiju. Od početka priprema redovito je i trenirao na Kantridi, tako da će biti u konkurenciji za današnji susret. Oporavio se i Aboubacar Bamba pa će i on biti na dispoziciji treneru, a to znači da su baš svi igrači na koje u porečkom klubu računaju za ovu sezone na raspolaganju za prvo kolo.

O Radniku se zna samo da su podosta promijenili momčad, ali su i dalje vrlo dobri te da ih vodi trener Damir Milinović. Bit će ovo prvi od dva susreta jer će isti takmaci već u utorak, na istom mjestu, u sklopu pretkola Kupa HNS-a odigrati novu utakmicu.

Uljanik ima premijeru, a protivnik je, barem je to tako bilo prošlih sezona, dio sredine drugoligaške ljestvice i pravi test vrijednosti za "brodograditelje". Pripremni su susreti pokazali da Puljani raspolažu s dovoljnim brojem igrača, da su svi dobili priliku i teško je dokučiti tko će imati čast istrčati danas kao dio prve postave.

Trener Sergej Banović miješao je postave, radio razne kombinacije u susretima koji su pokazali, barem što se rezultata tiče, puno toga pozitivnog. Naravno da je borba za bodove nešto sasvim drugo, a iskustvo igranja ove lige od velike je važnosti. Ipak, sama činjenica da im je to prvi susret u višem rangu, može biti motiv više. Motiv koji bi mogo prevagnuti na stranu domaćina.

Iz kluba će potvrditi kako imaju nekoliko nespremnih igrača, ali to je bilo uvjetovano njihovim ozljedama pa nisu prošli kompletne pripreme i nisu posve spremni, no sam trener Banović će odlučiti da li će ih i koliko koristiti. Sigurno je samo da danas u konkurenciji za utakmicu neće biti Paolo Grbac, Lorenzo Travaglia, Luka Đuranović i Cabel Ikpoma.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter