Kelwin Alexander Schmitt

Drugu sezonu u nizu mrežu Stanoinvest Futsal Pule čuvat će Brazilac

| Autor: Ivica Cerovac
(Screenshot @kelwin_02 Instagram)

(Screenshot @kelwin_02 Instagram)


Mrežu Stanoinvest Futsal Pule drugu će sezonu u nizu čuvati Brazilac. Prazninu nastalu odlaskom pouzdanog Roberta Gozija Juniora popunit će Kelwin Alexander Schmitt. Riječ je o vrataru koji će u kolovozu napuniti 24 godine i dosadašnju je karijeru proveo u redovima brazilskog prvoligaša Blumenau Futsala, za čiju je prvu momčad debitirao 2018. godine, a u posljednje je dvije sezone prigrabio "jedinicu" i odigrao 43 utakmice na kojima se triput upisao među strijelce.

Kelwin će biti peti stranac u svlačionici pulskog prvoligaša, čije će boje drugu godinu u nizu braniti Španjolac "Chus" Blazquez, dok su nova lica Francuz Steve Bendali, Brazilac Wendell Pereira Dos Santos i Jason Garcia iz Venezuele, koji je stigao na jednogodišnju posudbu iz redova španjolskog Palma Futsala, aktualnog europskog prvaka.

Ostatak momčadi činit će domaći pulski dečki koji su i prošle sezone nosili zeleno-žuti dres, osnaženi povratnikom iz Zagreba Bepom Pausom, dok će na klupi i dalje sjediti Španjolac Alvaro Martinez Castillo.

Španjolski trener će u ruke dobiti družinu "potriplanu" na svim pozicijama. Desni bekovi su Chus, Bendali i Garcia, lijevi bekovi Wendell, Paus i Antonio Siljan, kao i Niko Vukmir. On usto jednako kvalitetno može pokriti poziciju zadnjeg, što je zorno pokazao i u prethodnoj sezoni, te tako pomoći Manolu Biliću i Deanu Moravcu.

Na pivotu će ordinirati David Mataja, Daniel Moravac i Stefano Galešić, a jedini problem nenadano je iskrsnuo između vratnica. Na Stoja Futsal Cupu, turniru odigranom na "gumenom" prije dva tjedna, tešku ozljedu ligamenata koljena doživio je Florijan Cindrić, pred kojim je operacija za kojom će slijediti dugotrajna rehabilitacija te ćemo ga teško ove sezone vidjeti na parketu. Shodno s time, velika će odgovornost u sezoni koja slijedi biti na Kelwinu, čija će alternativa biti mladi Domagoj Šteko.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter