MALI NOGOMET

Danas u Šijani kreće četvrto izdanje turnira Hakl u kvartu 2024.

| Autor: Ivica Cerovac
(Snimila Leona Teodorović)

(Snimila Leona Teodorović)


MNE Gumeno CB Ciao i Šijana Tikvans otvorit će danas, s početkom u 18 sati, četvrto izdanje malonogometnog turnira Hakl u kvartu 2024. Trodnevni turnir igrat će se na uobičajenom mjestu, u Šijani na »novom« igralištu iza Stande, a okupit će 16 haklerskih družina koje će biti podijeljene u četiri grupe.

Unutar grupa ekipe će danas i sutra razigravati svaka sa svakom, 2x12 minuta »prljave« igre, a po dvije najučinkovitije izborit će prolazak u nokaut fazu, koja je na rasporedu u subotu. U nokaut fazi utakmice će trajati 2x15 minuta, prvo četvrtfinale na rasporedu je u 18 sati, a finale će krenuti u 22.50 sati. Po njegovom okončanju uslijedit će proglašenje pobjednika i podjela nagrada najuspješnijim ekipama i pojedincima.

Nagradni fond

»Ples kuglica« obavljen je u CB Stella, a u bubnju se nije našlo ime branitelja naslova Domino Malinga. Ekipa koja je u tri dosadašnja izdanja šijanskog turnira slavila na prvom i trećem, a na drugom na kojem su do kraja otišli Automobili Višković osvojila »samo« treće mjesto, u posljednji je tren odustala od nastupa, a novonastalu prazninu popunila je Kraljeva Sutjeska. Izostankom prvog favorita, skočile su akcije drugih ekipa, poput lanjskog finalista Toronto AP Laba, osvajača »Ulice« MNE Valdebek G.O.A.T. nekretnina i Stelle Šijana Juniors, koja bi prošlotjednom slavlju na »Masnom« voljela priključiti trijumf u svom kvartu. S druge strane, Grin Solar Home dobit će u Šijanu priliku da se iskupi za podbačaj na Vidikovcu, a kako to često zna biti na ovakvim turnirima, možda u prvi plan iskoči i netko iz sjene.

Danas su na rasporedu dvoboji u grupama A i B, sutra će uslijediti obračun u grupama C i D, a svi će se susreti igrati po futsal pravilima, s četvoricom igrača u polju i vratarom. Nagradni fond od 2.800 eura podijelit će između sebe tri najuspješnije ekipe te će pobjedniku pripasti 1.500 eura, drugo mjesto nosi 800 eura, treće 500 eura, dok će se četvrtoplasirana ekipa utješiti gajbom piva. Osigurani su i pehari za ekipe koje zauzmu mjesta na pobjedničkom postolju, kao i veliki prijelazni za onu koja se popne na najvišu stepenicu, a tu su i priznanja koja će pripasti najboljem igraču, strijelcu i vrataru.

Četiri skupine

Uz natjecateljski, turnir će imati i svoj humanitarni karakter jer će se tijekom njega prikupljati donacije za Valenta Hrvatina. Sva tri dana će na šanku i štandu s majicama biti postavljene kutije u koje će se moći dati prilog za pomoć 27-godišnjem Šijancu, koji je početkom godine pretrpio infarkt prednje spinalne arterije i ostao paraliziran.

Ždrijeb, grupa A: MNE Gumeno CB Ciao, Grin Solar Home, Spartans Grill bar Campo, Šijana Tikvans. Grupa B: Combo Alpinito, Kraljeva Sutjeska, MNE Wibit Istra, Stella Šijana Juniors. Grupa C: MNE B&G Invest, Novo Šijana CB Bolero, Investa Fažana, MNE Stoja Daltons bar. Grupa D: Godd Fellas, MNE Zagreb, MNE Valdebek G.O.A.T. nekretnine, Toronto AP Lab.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter