ISTRA 1961

Stoper Iovu brzo se prilagodio igri koju forsira Tramezzani: Ovako se može i s Dinamom i Hajdukom

| Autor: Roberto Car
(Foto NK Istra 1961)

(Foto NK Istra 1961)


Pripreme pulskog prvoligaša nisu nikad bile lagane. Ljeti ubija vrućina, zimi je, posebno u Medulinu, derala bura. No, svjesni su i sami igrači da je to muka koju moraju proći da bi kasnije tijekom sezone ubirali plodove tog rada.

Doduše, pripreme koje vodi trener Paolo Tramezzani tu su muku igrača podigle na dodatnu razinu, ali dovoljno je prisjetiti se proljetnih izdanja "zeleno-žutih" da se lakše prevladaju napori. Nakon utakmice u Kopru, talijanski je stručnjak dao igračima slobodan dan, ali u utorak nije bilo popusta, iako je jučer pulski sastav igrao s Udineseom.

- U utorak smo imali dva treninga u Balama, ujutro smo radili na snazi, a popodne s loptom, na taktici kako bi spremno dočekali ogled s klubom iz Serie A - rekao je moldavski stoper u redovima Istre 1961, Iurie Iovu. Ovaj čak 197cm visoki igrač, koji je početkom mjeseca proslavio 22. rođendan, proveo je četiri godine u Italiji gdje je bio član omladinskog pogona Cagliarija, dok je po prelasku u redove Venezije odmah proslijeđen na posudbu u Pulu.

Potom se ta posudba pretvorila u potpisivanje ugovora s Istrom 1961 do idućeg ljeta. - Vrućine? Teško je, ali treniramo rano ujutro ili navečer. Moramo piti što više vode možemo, ali to je nogomet, moramo raditi, moramo trčati. Naporno je, ali nakon ovih priprema bit ćemo spremni za sve što nas očekuje tijekom sezone.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter