Porečki drugoligaš

NK Jadran započeo pripreme, u potrazi su za podosta mladih igrača

| Autor: Boris Vidulin
Prvo okupljanje Porečana (Snimio Boris Vidulin)

Prvo okupljanje Porečana (Snimio Boris Vidulin)


Na stadionu Veli Jože okupili i nogometaši porečkog SuperSport drugoligaša Jadrana kako bi krenuli s pripremama za novu sezonu. Pred trenera Dalibora Šurana stalo je dvadesetak igrača, od kojih nekoliko juniora i kadeta te su nakon kraćeg pozdrava čelnika Uprave kluba, krenuli nizati krugove i lagano se razgibavati. Za to vrijeme trener je otkrio planove priprema, ali i kakav će mu biti igrački kadar.

- Već smo naveli da nema Nikole Gavrića koji karijeru nastavlja u rumunjskoj Drugoj ligi, Igor Lepinjica je potpisao za Slaven Belupo, Tomislav Glavan je u Opatiji, a vratar Marino Bulat na korak do Orijenta, dok smo se trojici igrača zahvalili, više nisu u našim planovima.

Radi se o Landryju Kamgi, Abdulahu Salahu, koji više ne spada u igrače zaštićenog godišta te Filipu Rosiću koji bi igrao jako malo jer moramo imati čak četiri mlađa igrača u sastavu pa nema smisla da igra malo ili ništa i da isijava nezadovoljstvo neigranjem - rekao nam je u uvodu Šuran.

7-8 novih

Sedam igrača valjalo bi nadomjestiti s barem isto toliko novih lica.

- Definitivno nam treba barem sedam ili osam novih igrača i to pola mladih, a druga polovica onih iskusnih. Za sada mogu potvrditi da će s nama ove sezone biti David Šćira koji je posljednju sezonu bio u Radomlju. Blizu smo dogovora i s vratarom Filipom Marićem koji trebao doći iz prvoligaša BSK Bijelo Brdo te Boris Mikloš, bivši junior Rijeke čiji je zadnji klub bio Grobničan.

Posljednja trojica su mladi igrači što je vrlo pozitivno, a pregovaramo s još dvojicom igrača, obrambenim i napadačem iz naših krajeva koji bi nas mogli pojačati. Što se tiče Istre 1961 onda mogu samo potvrditi da smo zainteresirani za Irfana Ramića, koji je prošle sezone bio kod nas i ostavio odličan dojam, za nas je on ogromno pojačanje. Također i za Noela Kocijančića.

Ukoliko se ne nametnu u pulskom prvoligašu, voljeli bi da se pridruže nama. Priključili su se i neki mlađi igrači koji bi nam mogli koristiti, odnosno Noa Kodrnja, Marin Jovičević, Lucas Vranješ, Niko Buljan, Marin Lilić, Antonio Hrvatin i Ivan Jakovčić - otkrio je novosti oko igračkog kadra trener Jadrana, a na opasku da nije spomenuo Adam Mofardina koji je u grupi igrača nizao krugove odgovorio je da on trenutno trenira samo zbog sebe.

Navest će i da bi se treninzima trebao priključiti Aboubacar Bamba, no kod njega je situacija još uvijek neizvjesna, još uvijek dvoji oko dolaska u Poreč ili ostanka u Bujama. Trenirat će se u Poreču, no izbjegnut je umjetni teren.

- Nastojimo da se trenira samo na prirodnoj travi pa ćemo koristiti uglavnom terene u Zelenoj Laguni i povremeno ovog našeg, trening kamp samo ako bude velika kiša. Plan je trenirati svaki dan, ponekad i dva puta, a dogovorili smo šest pripremnih utakmica.

Prva je 27. srpnja protiv Uljanika, slijedi 31. srpnja protiv juniora Istre 1961, četiri dana kasnije protiv Umaga, 10. kolovoza protivnik je Orijent, a tri dana kasnije Štinjan, dok je "generalka" Superkup NSŽI-ja protiv Ližnjana - ističe Šuran, koji je za kraj komentirao prvenstveni raspored.

Težak raspored

- Radnik Križevci prvo kolo, odlazak u Kustošiju, pa doma Mladost Ždralovi, odlazak u Sisak…sve momčadi koje pretendiraju za sam vrh i bit će prilično teško. Nadam se da smo nešto naučili iz prošle sezone kada smo dva mjeseca bili bez pobjede i da se to neće ponoviti unatoč jakim protivnicima.

Samo neka se mi spremimo kako treba, da osiguramo igrače koje bi htjeli, za koje računamo da mogu podignuti kvalitetu naše igre, i ja ne strahujem.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter