ISTRA 1961

Lawal postigao počasni pogodak u visokom posrtaju od Udinesea

| Autor: Ivica Cerovac
(Snimio Marko Lukunić/Pixsell)

(Snimio Marko Lukunić/Pixsell)


Nogometaši Istre 1961 upisali su drugi poraz u svojoj trećoj prijateljskoj utakmici tijekom priprema za predstojeću prvoligašku sezonu. Nakon što su u austrijskom Lienzu poraženi od mađarskog prvaka Ferencvarosa (1:3) i potom u Kopru remizirali s istoimenim slovenskim prvoligašem (2:2), "zeleno-žute" je svladao i talijanski prvoligaš Udinese.

Susret se igrao u Codroipu, gradiću 20-ak kilometara udaljenom od Udina, a klub koji je u prošloj sezoni zauzeo 15. poziciju na ljestvice Serie A slavio je s 4:1. Počasni pogodak postigao je Salim Fago Lawal na asistenciju Eliasa Fileta.

Ozljeda Ivaniševića

Paolo Tramezzani poveo je put Italije iste igrače s kojima je u nedjelju pohodio Kopar, uz tek jednu promjenu. Umjesto mladog Marka Juršića, u autobus koji je jutros s "Drosine" krenuo prema Codroipu ukrcao se oporavljeni Lovro Majkić i od prve minute zauzeo svoje mjesto između vratnica.

Ispred njega talijanski je strateg poslagao ostatak momčadi u formaciji 3-4-3, uz čak pet izmjena u početnoj postavi u odnosu na onu koja je na Bonifiki istrčala protiv slovenskog prvoligaša.

U zadnjoj liniji opet su startali Ivanišević, Iovu i Marešić, no stoperski trio je silom prilika već u prvom poluvremenu doživio promjenu, jer se već nakon desetak minuta igre ozlijedio mladi Kanađanin s hrvatskim državljanstvom i po prvim prognozama riječ je o puknuću ključne kosti.

Na teren je stoga, prije nego što je to želio, Tramezzani bio prisiljen poslati mladog reprezentativca Venezuele Ferra, igrača koji se prošlog četvrtka priključio "zeleno-žutima" i koji je i u Kopru ušao tek sredinom nastavka. Dvojica zadnjih veznih bili su Petrusenko i Ćalušić, na bokovima su krenuli Lisica i Kadušić, dok su ofenzivnu trojku činili Lawal, Filet i Vuk.

S druge strane, novi trener Udinesea Kosta Runjaić, koji je prije mjesec dana sjeo na klupu talijanskog prvoligaša, u svoju drugu pripremnu utakmicu krenuo je u formaciji 3-4-2-1, a upravo su trojica igrača najbliža njihovom golu najviše problema stvarali pulskoj momčadi i do odlaska na "veliki odmor" svaki od te trojke je po jednu loptu pospremio u pulsku mrežu.

Seriju je otvorio Brazilac Brenner, koji je u 17. minuti na ubačaj s desne strane nekadašnjeg francuskog reprezentativca Thauvina doveo Udinese u vodstvo. Stvari su na početak vraćene u 39. minuti, kad je Marešić dugom loptom uposlio Fileta, čiju je prizemnu asistenciju s lijeve strane u pogodak za poravnanje pretvorio Lawal, no kratko su "zeleno-žuti" uspjeli zadržati rezultatski egal.

Kao i protiv Ferencvarosa, i na današnjoj utakmici par loših reakcija u završnici prvog poluvremena koštali su ih ulaska u "minus". Najprije je u 43. minuti Thauvin proigrao Luccu koji je prebacio Majkića i vratio prednost Udineseu, da bi u trećoj minuti sudačke nadoknade vremena poslije dvije asistencije Francuz svoju odličnu predstavu zaokružio pogotkom, pospremivši u mrežu odbijanac nakon što je Majkić prethodno odlično zaustavio pokušaj Payera.

Vratnica Čuića

Otišle su tako momčadi u svlačionice pri rezultatu 3:1, a u pauzi je domaći trener napravio "hokejašku" izmjenu i na teren poslao desetoricu novih igrača. Među njima je bio i nekadašnji stoper Dinama Filip Benković, koji je već dvije godine član Udinesea, no pritom je odigrao samo dvije službene utakmice jer je po sezonu proveo na posudbama u redovima Eintrachta iz Braunschweiga i Trabzonspora.

Jedini starter kojeg je Runjaić u nastavku ostavio u igri bio je Lucca, koji mu se na tome zahvalio pogotkom u 58. minuti za 4:1 u situaciji koja je "mirisala" na zaleđe, nakon čega je i on otišao na tuširanje.

S druge strane, Tramezzani je na poluvremenu ubacio sedam svježih igrača, od kojih je najbliži pogotku bio Čuić, koji je neposredno nakon što je Lucca stigao do "dopiette" uzdrmao vratnicu. Zaprijetili su potom još Maurić i Jaganjac, ali rezultat se više nije mijenjao.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter