Šijanci otišli do kraja

FOTOGALERIJA / Slavljem Stella Šijana Juniors okončano 12. izdanje Memorijala Vlado Pelesk - Masni

| Autor: Ivica Cerovac


Trijumfom ekipe Stella Šijana Juniors okončano je 12. izdanje Memorijala Vlado Pelesk - Masni, malonogometnog turnira koji se u spomen na legendarnog oružara Istre tri dana igrao na igralištu na pulskom Vidikovcu. Turnir je okupio 16 haklerskih družina koje su bile podijeljene u četiri grupe, a Šijanci su najprije osvojili prvo mjesto u grupi D, nakon čega su se u nokaut fazi pokazali previsokom preprekom za ekipe Valdebek Casa di Porta, Stoja Daltons bar i Combo Alpinito. Uz veliki prijelazni pehar, manji u trajno vlasništvo i razne sponzorske nagrade, put Šijane su otišla i dva pojedinačna priznanja. Ono za najboljeg igrača turnira pripalo je Belminu Hasanbašiću, za najboljeg vratara Edvinu Lorberu. Sa sedam postignutih pogodaka najbolji strijelac bio je Frane Jelenić (Grin Solar Home), a dodijeljeno je i priznanje za najbolji potez turnira, koje je završilo u rukama Radenka Marković (MNE Gumeno CB Ciao).

- Desetkovani neigranjem glavnih vedeta ostali su morali malo više pogurati, pa tako i ja koji se mučim sa zdravstvenim tegobama. Sve je u nekim granicama normale i da se izdržati, a kad na kraju podigneš pobjednički pehar, na sve se zaboravi - rekao je Belmin Hasanbašić. - Ovih nekoliko godina što smo skupa takve smo egal utakmce u pravilu gubili, moralo nam se negdje vratiti. Finale s Combo Alpinitom je rezultatski ispalo najlakše, jer smo ih brzo otvorili udarcem izvana i tu su nastali problemi za njih. Da su izdržali malo duže, i to bi sigurno bila utakmica »na nož« kao i prethodne.

O turniru najbolji igrač ima samo riječi hvale.

- Ovo je trenutačno najkultniji turnir u Puli, s velikom tradicijom i meni kao Puležanu ga je gušt igrati. Iz njega su praktički izrasli svi ostali pulski turniri - istaknuo je Hasanbašić, pozvavši sve zainteresirane na šijanski Hakl u kvartu koji kreće u četvrtak. - Trijumf na »Masnom« nas je ispunio zadovoljstvom, a sreći ne bi bilo kraja da spojimo dva turnira i u našem kvartu podignemo pobjednički pehar.

Šijanci su lani u finalu poraženi od pazinskog HMRM-a, koji ove godine nije nastupio, a osim branitelja naslova turnir su od jačih pulskih ekipa »zaobišli« Domino Maling i Toronto AP Lab.

- Njihovim izostankom u prvi su plan izbile neke mlađe ekipe, a posebno bih pohvalio Combo Alpinito koji je dogurao do finala i Boa Sorte koja je na kraju osvojila četvrto mjesto - rekao je Ervin Radulović, jedan od organizatora turnira. - Ukupno gledano, mogu reći da smo cijelim turnirom jako zadovoljni. Nije bilo nikakvih problema, posjećenost je bila dobra i u konačnici je sve skupa bilo jako korektno

Kako stvari stoje, vidimo se za godinu dana na istom mjestu na 13. izdanju.

- Mi ovo prvenstveno radimo iz gušta i poštovanja prema Vladi te na kraju svakog turnira pitamo njegovog sina slaže li se da nastavimo. On nema ništa protiv te idemo dalje, Franko Radolović je svojevremeno dogurao do 20. izdanja pa ćemo probati i mi. Ostajemo na Vidikovcu, na koji smo se preselili čim se igralište otvorilo i idealno nam je mjesto, a usto ovdje u kvartu žive i sin i unuk pokojnog Vlade - zaključio je Radulović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter