ISTRA 1961

FOTOGALERIJA / Puljani remizirali u Kopru na drugoj prijateljskoj utakmici tijekom priprema za narednu sezonu

| Autor: Ivica Cerovac


Nogometaši Istre 1961 remizirali su u Kopru s istoimenim slovenskim prvoligašem na drugoj prijateljskoj utakmici tijekom priprema za narednu sezonu. Mreže su mirovale skoro sat vremena prije nego što je Dario Marešić doveo »zeleno-žute« u vodstvo, uslijedila su dva pogotka domaćina i onda je u 78. minuti Elias Filet postavio konačnih 2:2.

Dominacija Puljana

Paolo Tramezzani odlučio se vratiti formaciji s trojicom stopera i u susret je krenuo s Ivaniševićem, Iovuom i Marešićem u zadnjoj liniji, Valinčić i Kadušić bili su na bokovima, Blagojević i Maurić u veznoj liniji, dok su ofenzivno trojku činili Čuić, Gagua i Lawal. Tek što se krenulo s centra zaprijetili su domaćini, ali Ruedl je iz izgledne situacije pucao pored gola. Uzvratila je Istra 1961 preko Lawala, koji je s desne strane ušao u kazneni prostor i gađao suprotni kut, Jurhar odličnom intervencijom sačuvao svoju mrežu, a odbijena lopta stigla je do Gague koji nije dobro reagirao i njegov traljav pokušaj raščistio je Žabkar.

Uslijedila su dva neprecizna pokušaja s distance Blagojevića i Čuića, a onda je u 14. minuti Lawal s lijeve strane uposlio Gaguu koji je odigrao povratnu za Maurića, čiji je snažan pokušaj blokirao Kočar. Prebacio se odmah Nigerijac na desnu stranu, protutnjao pored svog čuvara i zavrnuo na peterac, gdje je domaća zadnja linija privremeno raščistila opasnost. Nastavio se pritisak Puljana i Gagua se na rubu kaznenog prostora efektno oslobodio svog čuvara te potom uputio udarac kojeg je Jurhar vršcima prstiju uspio skrenuti u vratnicu, od koje se lopta vratila u naručje domaćem čuvaru mreže. Zaprijetio je potom u 24. minuti i Kadušić te snažno s ruba kaznenog prostora pucao pored gola, a na njegov se promašaj nadovezao sudački time-out tijekom kojeg su se igrači malo osvježili. Nastavkom susreta nije se promijenila slika na terenu na kojem su »zeleno-žuti« i dalje dominirali te je u 30. minuti Čuić s desne strane ubacio, Ivanišević utrčao na prvu vratnicu i pucao glavom, no Jurhak je još jednom bio na visini zadatka. U narednoj minuti još je jednom asistirao Čuić, ovaj put iz slobodnog udarca s desne strane na drugu vratnicu, gdje je u buketu igrača do lopte stigao Lawal i pogodio vratnicu. Nigerijac je ponovno bio na sceni u 35. minuti, kad je spretno stigao do lopte koju je s centra poslao Blagojević, izborio se za prostor i snažno pucao, no ravno u dobro postavljenog vratara Kopra. Domaćina praktički nije bilo nigdje do 44. minute, a onda je nakon jednog dvoboja Valinčić ostao ležati na travi, zviždaljka glavnog suca nije se čula i u nastavku akcije Sule se našao sam ispred Ćorića, no stasiti je Vodnjanac pravovremeno izišao s gola, skratio kut i zaustavio udarac domaćeg napadača.

Otišle su tako momčadi u svlačionice s početnih 0:0, a iz gostujuće su se na teren vratila samo četvorica igrača koja su krenula u susret, trojica stopera i lijevi bočni Kadušić. Tramezzani je ubacio sedmoricu »rezervista« i dok su oni dohvatili radnu temperaturu, Ruedl je napravio pravi slalom kroz pulske redove, ali udarac koji je uslijedio pod pritiskom nije donio promjenu rezultata. Kad domaćini nisu uspjeli promijeniti početnih 0:0, napravili su to gosti, a strijelac je bio Marešić koji je nakon gužve koja se stvorila u protivničkom kaznenom prostoru poslije ubačaja iz slobodnog udarca, najbolje reagirao i odbijanac pospremio u mrežu.

Brze reakcije

Kratko su »zeleno-žuti« sačuvali rezultatsku prednost, tek tri minute, a onda su Koprani izborili slobodan udarac na 20-ak metara od gostujućeg gola iz kojeg je njihov kapetan Omladič majstorski prebacio »živi zid« i svladao Paus-Kunšta. Dok se čekao polazak s centra na teren je ušao i novopridošli mladi reprezentativac Venezuele Ferro, a čim se susret nastavio odlično je pucao Burić, ali još je bolja bila obrana Paus-Kunšta. No, i on je bio nemoćan u 76. minuti, kad je Burić prošao po desnoj strani i vratio povratnu za usamljenog Ruedla na rubu kaznenog prostora, koji je imao dovoljno vremena da nacilja i pogodi sam donji desni kut pulskog gola.

Stigli su tako »zeleno-žuti« brzinski iz plusa u minus, ali još je brža bila njihova reakcija i u 78. minuti je Filet, nakon što ga je idealno uposlio Ćalušić, vratio stvari na početak. Mogao je tri minute kasnije Ćalušić asistenciji pridodati i pogodak, ali njegova dijagonala je za malo bilo neprecizna i ostalo je 2:2.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter